Ettől a teljesen hétköznapi hozzávalótól lesz isteni a tükörtojás – Így kóstoltad már?

reggeli
PUBLIKÁLÁS: 2025. augusztus 04. 15:47
Csupán egy apróság választ el attól, hogy egy újabb átlagos reggelit készíts el magadnak, vagy egy mennyei ételt, ami után mind a 10 ujjad megnyalod majd. Ezzel a teljesen hétköznapi hozzávalóval ugyanis, olyan szintre emelheted a tükörtojást, amit még Gordon Ramsay is megirigyelne. Fogd a serpenyőt, és jöhet a trükk!

A tükörtojás az örök klasszikus, amit lehet imádni és utálni. Egyszerű, gyors és laktató, de valljuk be, sokszor már kissé unalmassá válhat. Pont ezért nem árt, ha néha felturbózod egy kis extrával, hogy egy igazi reggeli ízbomba kerüljön a tányérodra.

tükörtojás, tojás, étel, reggeli, szendvics
A tükörtojással vitaminokat is bevihetsz a szervezetedbe.
Fotó: Erhan Inga /  Shutterstock 

Talán így még te sem kóstoltad, mutatjuk a mennyei tükörtojás titkát

Mindenki tudja, hogy az ébredés után elfogyasztott kávé és reggeli megalapozza a napunkat és feltölt minket energiával. A finom étel azonban nemcsak a gyomornak, hanem lelkünknek is jót tesz. Vannak, akik a zabkásában és a müzlikben hisznek, míg mások a friss péksütikre esküsznek, de sokan a klasszikus tojás mellett teszik le a voksukat.  

Ezt még Gordon Ramsay is megirigyelné, legalábbis nem ordítana

A tükörtojás egy teljesen hétköznapi étel, azonban egy egyszerű változtatással még ízletesebbé teheted. A legfontosabb, hogy innentől kezdve felejtsd el a szokásos olajat, mint hozzávalót!

A legtöbb tükörtojásos recept azt tanácsolja, hogy olajon süsd ki a finomságod annak érdekében, hogy ne tapadjon a serpenyőhöz. A legtöbb olaj viszont, mint a napraforgó és a növényi olajok aránylag semleges ízűek, ezért szinte semmi pluszt nem adnak az ételhez. Itt jön képbe a vaj, amely a szakértők szerint felturbózza a tojás ízvilágát, valamint ropogósabbá teszi.

tükörtojás, konyha, főző férfi
A vaj felturbózza a tükörtojás ízvilágát.
Fotó: Maryna Terletska /  GettyImages

Miért érdemes vajat használni a sütéshez?

A vaj magasabb zsírtartalommal rendelkezik, mint az olaj, ezért használatával gazdagabb és krémesebb ízélményben lehet részed. Fontosan azonban ügyelni arra, hogy a vaj ne égjen meg, mivel gyorsabban felmelegszik, mint az olaj.  

A szakácsok ajánlása szerint tojásonként egy evőkanálnyi vajra lesz szükséged, amit addig kell sistergetned, amíg habossá nem válik. Ekkor mehetnek rá a tojások, amik egy kis idő után elkezdenek megszilárdulni. Ekkor döntsd meg a serpenyőt annyira, hogy a vajtócsákat kicsit eloszlasd. Amennyiben tovább fokoznád az ízélményt, csorgass olvasztott vajat a tojásokra.


Az alábbi videóban egy különlegesebb tükörtojásos receptet találhatsz, amit te is könnyedén elkészíthetsz:

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.