Te is imádod ezt az apró piros gyümölcsöt? Mivel javában tombol a cseresznyeszezon, elhoztuk a legfinomabb cseresznyés desszerteket, amiknek senki sem fog tudni ellenállni. Ha szeretnél egy kis extrát belevinni a habzsolásba, a cikkünk neked szól!
Biztosan sokak számára ismerős a kép, amint a szomszéd vagy a nagyszülők fájáról szedegetik a cseresznyét, aminek csak a fele landol a vödörben vagy a kosárban, ugyanis a másik része a hasukban végzi. Mivel a kis piros gyümölcs sokak kedvence, ráadásul javában dübörög a szezonja, hoztunk 3 egyszerű cseresznyés desszertet, ami után mindenki megnyalja majd mind a 10 ujját.
A piros kis gyümölcsből mennyi cseresznyés desszertek készülhetnek Fotó: Dinya Magdolna / Békés Megyei Hírlap
Nem feltétlen a legbonyolultabb receptekből lesznek a legfinomabb desszertek. A kevert sütiket pofonegyszerű elkészíteni, puha omlós tésztájuk révén azonban bárkit lekenyerezhetsz velük.
Hozzávalók
Tésztához:
2 darab tojás
10 dekagramm porcukor
Fél csomag vaníliás cukor
1,5 deciliter tejföl
Fél citrom
Csipetnyi só
Fél csomag sütőpor
15 dekagramm rétesliszt
Töltelékhez :
50 dekagramm cseresznye (ízlés szerint variálható)
1 evőkanál porcukor
Ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
A töltelékhez magozd ki a cseresznyét, szórd meg porcukorral és fahéjjal, majd keverd össze.
A tésztához dolgozd össze habverővel a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, ezt követően pedig add hozzá a tejfölt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, valamint a sót.
A sütőporos lisztet szitáld hozzá a tojáshoz, majd keverd az egészet csomómentesre.
Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tűzálló tálba, tedd rá a cseresznyéket és süsd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óráig.
Ezek a cseresznyés desszertek biztosan mindenkit levesznek majd a lábukról Fotó: Móricz István / mindmegette.hu
Cseresznyeszószos sajttorta
Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend a sajttorta, mivel egyszerűen elkészíthető és számtalan módon variálható. Ezért a receptek közül nem maradhatott ki ez az édesség sem, amit egy kis cseresznyeszósszal is megbolondíthatsz.
Hozzávalók
Kekszalap:
20 dekagramm keksz
10 dekagramm vaj
Krém:
75 dekagramm krémsajt
10 dekagramm porcukor
5 darab tojás
5 dekagramm vaníliás pudingpor
1 egész citrom
1,5 deciliter habtejszín
Szósz:
7 dekagramm kristálycukor
10 dekagramm cseresznye
Elkészítés:
Az alaphoz aprítóban zúzd szét a kekszet, majd a vajjal összekeverve lapogasd egy sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaforma aljára, enyhe peremet adva neki. Ezt követően mehet 10 percre a hűtőbe, majd körülbelül 8 percre a 190 fokos sütőbe.
Közben habverő segítségével keverd össze a krémsajtot a porcukorral, majd jöhetnek hozzá a tojások, a pudingpor, a citrom reszelt héja és a kemény habbá vert tejszín.
Öntsd a krémet a kekszalapra és süsd 10 percig 180 fokon, majd 130 fokon még körülbelül 1 óráig.
A cseresznyeszószhoz oldd fel a cukrot fél deci vízben, egy lábosban forrald fel, öntsd bele a cseresznyét, majd főzd 15 percig alacsony lángon.
A kihűlt tortára locsolj cseresznyeszószt, az eredmény magáért beszél. cseresznyeszószt
Cseresznyés clafoutis
A clafoutis egy francia édesség, ami sűrű palacsintatésztából és magozatlan fekete cseresznyéből készül. Amennyiben kipróbálnád az egyszerű, de különleges édesség egyik variációját, ez a recept biztosan elnyeri majd a tetszésedet.
Hozzávalók:
60 dekagramm cseresznye
6 darab tojás
1 evőkanál cukor
3 csomag vaníliás cukor
6 deciliter tej
12 evőkanál liszt - körülbelül 200 gramm
Csipet szódabikarbóna
2 csipet só
Fahéj és porcukor
Elkészítés:
Mosd meg és magozd ki a cseresznyét.
Verd habosra a tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral, majd keverd csomómentesre a tejjel, a liszttel, a sóval és a szódabikarbónával.
Tedd a masszát sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tűzálló tálba, tegyél rá cseresznyét, majd süsd 180 fokon körülbelül fél óráig.
Az alábbi videóban a cseresznyés kevert süti elkészítését tekintheted meg:
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.