Mennyei cseresznyés desszertek, amiket másodpercek alatt az asztalra varázsolhatsz

cseresznyeszezon
PUBLIKÁLÁS: 2025. június 13. 12:00
Te is imádod ezt az apró piros gyümölcsöt? Mivel javában tombol a cseresznyeszezon, elhoztuk a legfinomabb cseresznyés desszerteket, amiknek senki sem fog tudni ellenállni. Ha szeretnél egy kis extrát belevinni a habzsolásba, a cikkünk neked szól!

Biztosan sokak számára ismerős a kép, amint a szomszéd vagy a nagyszülők fájáról szedegetik a cseresznyét, aminek csak a fele landol a vödörben vagy a kosárban, ugyanis a másik része a hasukban végzi. Mivel a kis piros gyümölcs sokak kedvence, ráadásul javában dübörög a szezonja, hoztunk 3 egyszerű cseresznyés desszertet, ami után mindenki megnyalja majd mind a 10 ujját. 

cseresznyés desszert, desszert, cseresznye
A piros kis gyümölcsből mennyi cseresznyés desszertek készülhetnek
Fotó: Dinya Magdolna / Békés Megyei Hírlap

3 mennyei cseresznyés desszert: 

Egyszerű, de nagyszerű cseresznyés kevert süti 

Nem feltétlen a legbonyolultabb receptekből lesznek a legfinomabb desszertek. A kevert sütiket pofonegyszerű elkészíteni, puha omlós tésztájuk révén azonban bárkit lekenyerezhetsz velük. 

Hozzávalók 

Tésztához: 

  • 2 darab tojás 
  • 10 dekagramm porcukor 
  • Fél csomag vaníliás cukor 
  • 1,5 deciliter tejföl 
  • Fél citrom  
  • Csipetnyi só 
  • Fél csomag sütőpor 
  • 15 dekagramm rétesliszt 

Töltelékhez :

  • 50 dekagramm cseresznye (ízlés szerint variálható) 
  • 1 evőkanál porcukor 
  • Ízlés szerint fahéj 

Elkészítés: 

  1. A töltelékhez magozd ki a cseresznyét, szórd meg porcukorral és fahéjjal, majd keverd össze. 
  2. A tésztához dolgozd össze habverővel a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, ezt követően pedig add hozzá a tejfölt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, valamint a sót. 
  3. A sütőporos lisztet szitáld hozzá a tojáshoz, majd keverd az egészet csomómentesre. 
  4. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tűzálló tálba, tedd rá a cseresznyéket és süsd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óráig.  
_MOR4754 copy 2
Ezek a cseresznyés desszertek biztosan mindenkit levesznek majd a lábukról
Fotó: Móricz István / mindmegette.hu

Cseresznyeszószos sajttorta 

Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend a sajttorta, mivel egyszerűen elkészíthető és számtalan módon variálható. Ezért a receptek közül nem maradhatott ki ez az édesség sem, amit egy kis cseresznyeszósszal is megbolondíthatsz. 

Hozzávalók

Kekszalap: 

  • 20 dekagramm keksz 
  • 10 dekagramm vaj 

Krém: 

  • 75 dekagramm krémsajt 
  • 10 dekagramm porcukor 
  • 5 darab tojás 
  • 5 dekagramm vaníliás pudingpor 
  • 1 egész citrom 
  • 1,5 deciliter habtejszín 

Szósz: 

  • 7 dekagramm kristálycukor 
  • 10 dekagramm cseresznye 

Elkészítés: 

  1. Az alaphoz aprítóban zúzd szét a kekszet, majd a vajjal összekeverve lapogasd egy sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaforma aljára, enyhe peremet adva neki. Ezt követően mehet 10 percre a hűtőbe, majd körülbelül 8 percre a 190 fokos sütőbe. 
  2. Közben habverő segítségével keverd össze a krémsajtot a porcukorral, majd jöhetnek hozzá a tojások, a pudingpor, a citrom reszelt héja és a kemény habbá vert tejszín. 
  3. Öntsd a krémet a kekszalapra és süsd 10 percig 180 fokon, majd 130 fokon még körülbelül 1 óráig.  
  4. A cseresznyeszószhoz oldd fel a cukrot fél deci vízben, egy lábosban forrald fel, öntsd bele a cseresznyét, majd főzd 15 percig alacsony lángon. 
  5. A kihűlt tortára locsolj cseresznyeszószt, az eredmény magáért beszél. cseresznyeszószt 

Cseresznyés clafoutis 

A clafoutis egy francia édesség, ami sűrű palacsintatésztából és magozatlan fekete cseresznyéből készül. Amennyiben kipróbálnád az egyszerű, de különleges édesség egyik variációját, ez a recept biztosan elnyeri majd a tetszésedet. 

Hozzávalók: 

  • 60 dekagramm cseresznye 
  • 6 darab tojás 
  • 1 evőkanál cukor 
  • 3 csomag vaníliás cukor 
  • 6 deciliter tej 
  • 12 evőkanál liszt - körülbelül 200 gramm 
  • Csipet szódabikarbóna 
  • 2 csipet só 
  • Fahéj és porcukor  

Elkészítés: 

  1. Mosd meg és magozd ki a cseresznyét. 
  2. Verd habosra a tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral, majd keverd csomómentesre a tejjel, a liszttel, a sóval és a szódabikarbónával. 
  3. Tedd a masszát sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tűzálló tálba, tegyél rá cseresznyét, majd süsd 180 fokon körülbelül fél óráig. 

    Az alábbi videóban a cseresznyés kevert süti elkészítését tekintheted meg: 

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.