recept

Megérett a cseresznye: mutatjuk a csodálatos bécsi cseresznyés pite receptjét

Létrehozva: 2024.06.04.

Ennél fenségesebb sütemény nincs!

A tömegtermelésnek és az importnak megvannak az árnyoldalai: háttérbe szorítják a hazai termékeket, és arra kényszerülünk, hogy idegenből érkezett, íztelen ételeket vásároljunk. Ugyanakkor természetesen vannak előnyei is. Hogyan is ehetnénk olyan finomságokat, mint a banán, a mangó vagy a kiwi, ha nem lenne import? Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb otthonban mindig van otthon paradicsom, uborka és alma, ami szezonális, tehát ha nem lenne import, ezeket is csak korlátozott ideig fogyaszthatnánk. Mindazonáltal az vitathatatlan, hogy nincs annál finomabb, zamatosabb, ha valami a saját kertünkben terem. Most van éppen a cseresznyeszezon. A hazai fák igen kiváló gyümölcsöt adtak idén, így a háziasszonyoknak kötelező finom süteményeket készíteniük. A Mindmegette ebben segít, most ugyanis a fenséges bécsi cseresznyés pite receptjét mutatta meg

Itt az isteni cseresznyés süti 

HOZZÁVALÓK

  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor + a szóráshoz
  • 22 dkg olvasztott vaj
  • 1 csip
  • 1 db citrom
  • 27 dkg liszt
  • 30 dkg magozott cseresznye

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. Robotgéppel kemény habot verünk a fehérjékből. Amikor majdnem kész, adagonként hozzákeverjük a porcukor felét.
  2. A tojássárgákat szintén robotgéppel habosítjuk a porcukor másik felével. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, hozzáadjuk a sót, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd jól elkeverjük.
  3. Ha elkészültünk, a lisztet szintén adagokban elkeverjük a tojássárgás masszában, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába vagy vajjal kikent süteményformába simítjuk, és rászórjuk a kimagozott cseresznyét.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben, a torta forma magasságától függően, kb. 55-80 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából, és megszórjuk kevés porcukorral.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek