Maradt egy kevés az esti vacsorából? Jhanvi Sanghvi, egy indiai székhelyű klinikai táplálkozási szakértő és influencer szerint három olyan összetevő van, amelyet soha nem szabad hűtőszekrényben tárolni.
A hagymán lévő felesleges nedvesség tökéletes környezetet biztosít a gombaspórák növekedéséhez, amelyek fogyasztása hányást, gyomorgörcsöt és hasmenést okozhat. Ezért ajánlott a hagymákat egy sötét, száraz helyen tárolni.
Hűtve a fokhagyma kihajthat és gumiszerűvé válhat, elveszítve ízét és hatását. Penészgombák alakulhatnak ki, amelyek károsak az egészségre.
A hűtés hatására a keményítő cukrokká alakul, ami édesebb ízt és kavicsos textúrát eredményez. Ha ezeket a módosított burgonyákat magas hőmérsékleten főzzük akrilamid, egy potenciálisan káros vegyület keletkezhet. A kutatók korábban már felhívták arra a figyelmet, hogy a nyers burgonya hűtőben tartása akár a rák kockázatát is növelheti, de ennek bizonyítására még további tanulmányokra lenne szükség.
Videójában még kiemelte a banánokat is, amiknek bár nincsen káros hatásuk, de gyorsabban barnulhatnak az alacsony hőmérséklet hatására, hozzátette, hogy a gyömbért is érdemes a hűtőn kívül tárolni, így nem szárad ki és nem változik meg textúrája - írta a Daily Mail.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.