Ki nem találnád, hogy milyen titkos hozzávalótól lesz tökéletes a palacsinta

hozzávaló
PUBLIKÁLÁS: 2024. november 04. 12:00
Ha esetleg valami új ízre vágynál, itt a meglepő választás.

Hatalmas népszerűségnek örvend hazánkban a hétköznapi palacsinta, azonban egyre többen kezdik felfedezni az édes társát az amerikai palacsintát is. Bár senki nem merné azt állítani, hogy a külföldről származó édesség finomabb lenne, mint az igazi nagymama receptje alapján készülő palacsinta, azt meg kell hagyni, hogy bármikor jó alternatíva lehet a helyettesítésére, hogy ha más ízvilágra vágynánk. Ráadásul míg a sima palacsintát néhány hétköznapi hozzávalóval szoktuk csak ízesíteni, addig az amerikai társánál a feltétek száma szinte végtelen. De lássuk, hogy milyen titkos hozzávalóval lehet elkészíteni a tökéletes amerikai palacsintát!

Forrás: unsplash.com 

Aki készített már otthon amerikai palacsintát, az tudja, hogy néha nem olyan lesz az állaga, mint ahogyan az abban a bizonyos nagy könyvben meg van írva. Még annak ellenére sem, hogy megfelelő mennyiségű sütőpor került a bele. Azonban van egy egészen meglepő hozzávaló, ami egy teljesen új dimenzióba emeli ezt a csodás desszertet. Hogy mi ez? Dobpergés… A sör - számolt be róla a Mindmegette.

A sör ugyanis puhává teheti a palacsinta tésztáját. Nem titok, hogy a szénsavnak és a kovásznak köszönhető mindez, ugyanis míg az előbbi könnyedebbé teszi a tésztát, addig az utóbbi a különleges ízért és a szép színéért felel. Világos sörök esetében enyhébb, a sötétebbeknél pedig testesebb és hangsúlyos ízre számíthatunk.

- adott jó tanácsot a lap a szakácsoknak.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.