Így lesz tökéletes a palacsintatészta

palacsintasütés
PUBLIKÁLÁS: 2024. február 13. 14:30
Itt a tuti recept!

A tökéletes palacsinta tésztája nem szakad el, és nem is túl vastag. A mindmegette.hu most megosztotta a tuti receptet, amit nem tudsz elrontani!

Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

  • 20dkg liszt
  • 2db tojás
  • 3dl tej
  • 2dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 0.75dl olaj + a sütéshez

Elkészítés:

A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is. Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.

Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.

Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben. A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.

Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.