Végre elérkezett a nyár, és már mindenki alig várja, hogy nyári finomságokat fogyaszthasson. Mindenki kedvenc évszakja számos finom ételt és italt tartogat, a nagy favorit pedig mindig a gyümölcs. A gyümölcsöt ehetjük magában, főzhetünk belőle levest vagy mártást, ihatjuk szörpként, süteményeken pedig maga a mennyország! A Mindmegette megmutatja a tökéletes gyümölcsös túrótorta receptjét, amit ráadásul még sütni sem kell.
Ennél ízletesebb torta nincs!
HOZZÁVALÓK
Az alaphoz:
25 dkg zabkeksz
15 dkg vaj A túrós réteghez:
1 poh tejföl
1 db citrom
20 dkg porcukor
1 csom vaníliás cukor
8 lap zselatin
2 dl habtejszín A tetejére:
friss gyümölcs
néhány levél zöld fűszer
ELKÉSZÍTÉS
A gyümölcsös túrótorta elkészítéséhez összetörjük a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal, és beletömködjük egy 22 cm-es átmérőjű tortaforma aljába. Fél órán át fagyasztjuk.
A krémhez összekeverjük az áttört túrót a lel, a citrom lereszelt héjával és citrom felének kifacsart levével, a porcukorral, a vaníliás cukorral. Beáztatjuk a zselatint hideg vízbe, majd kifacsarjuk, és kis meleg vízben feloldjuk. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk az ízesített túrókrémben, és berakjuk a hűtőszekrénybe.
Közben a tejszínt habbá verjük. Ha a túrókrém már kezd kicsit szilárdulni, óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. A kész krémet rákanalazzuk az alapra, és elsimítjuk. Visszatesszük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen megdermedni. Végül cikkekre vágjuk, és friss gyümölccsel, zöld fűszerrel díszítjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.