Ha ezt a titkos összetevőt teszed a fasírtba, mindenki megnyalja a tíz ujját

konyhai tipp
PUBLIKÁLÁS: 2024. május 16. 12:00
Ezzel nem lőhetsz mellé!

Bárhogy is készíted a fasírtot, van egy fűszer, amit ha beledolgozol a darált húsba, mennyei finom lesz a végeredmény!

Fotó: Pixabay

A hagyományos fasírt elkészítéséhez csak pár dologra van szükség: a darált húst keverjük össze apróra vágott lila hagymával, zúzott fokhagymával, tojással, vízbe áztatott zsemlével és szórjuk meg sóval, fekete borssal, fűszerpaprikával. Megbolondíthatjuk őrölt köménnyel, petrezselyemmel, cayenne-i borssal vagy akár egy különleges összetevővel is!

A fasírt készítése során a darált húshoz a só, bors és fűszerpaprika mellett keverj egy kicsi őrölt szerecsendiót is. 

Ezt a pikáns fűszert sokan általában csak a lasagne, pontosabban az ahhoz szükséges besamel elkészítése során használják, de van, aki szerecsendióval dobja fel a klasszikus krumplipürét is.

Nos, ez a diós ízű fűszer remekül működik a fasírtokban is - tanácsolja a mindmegette.hu. Arra figyelj, hogy nem kell belőle sok, fél kiló darált húsból készült fasírt esetében tényleg elég egy késhegynyi!

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.