Recept

3 házi hamburger, ami után garantáltan megnyalod mind a tíz ujjadat!

Létrehozva: 2024.05.27.

Tuti receptek: ezt a három burgert ne hagyd ki!

Nincs is jobb érzés, mint beleharapni egy mindenféle finomsággal bőséges megpakolt burgerbe. Itt az ideje, hogy a Fanny magazin, valamint a Vidék íze segítségével kipróbáljunk néhány ízletes újdonságot!

Fűszeres csirkemellel és tzatzikivel töltött hamburger

Hozzávalók (4 személyre): 

A töltelékhez: 1 teáskanál szárított vagy 1 kis csokor friss kakukkfű * pár levélke vagy fél teáskanál szárított bazsalikom * 1 teáskanál szárított vagy 1 kis csokor friss oregánó * 1 nagy csipet őrölt csili * 1 nagy csipet őrölt római kömény * 1 gerezd fokhagyma * 400 g csirkemellfilé * zsiradék * só * bors

Az összeállításhoz: 4 db hamburgerzsemle * 200-250 g tzatziki * 1 nagy marék rukkola * 1 db kígyóuborka

Fűszeres csirkemellel és tzatzikivel töltött hamburger  Fotó: Vidék Íze

Elkészítés:

1. Állítsuk össze a fűszerkeveréket. Ha friss zöld fűszereket használunk, vágjuk apróra, a szárítottat morzsoljuk el. Egy rész kakukkfüvet keverjünk össze egy rész oregánóval és félrésznyi bazsalikommal. Adjunk hozzá egy jó nagy csipet őrölt római köményt, egy gerezd zúzott fokhagymát, borsot és őrölt csilit ízlés szerint.

2. A csirkét szeleteljük fel, sózzuk be, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni 15 percet.

3. Kevés zsiradékot forrósítsunk egy serpenyőben, és pár perc alatt süssük meg a fűszerezett csirke mindkét oldalát.

4. A zsemléket vágjuk ketté. Vékonyan kenjük meg az alsó részt tzatzikivel. Tegyünk rá rukkolát, vékony csíkokra vágott uborkát. Fektessük erre a sült csirkét. Adagoljunk rá tzatzikit, majd rakjuk rá a zsemle tetejét is.

Elkészítési idő: 25 perc

1 adag: 320 kcal

Cukkinis hamburger

Hozzávalók (4 személyre):

A töltelékhez: 1 db kisebb cukkini * só * 1 db szikkadt zsemle * 300 g darált sertéshús * 1 db tojás * 1 db kisebb vöröshagyma * 1 gerezd fokhagyma * bors * őrölt pirospaprika * zsemlemorzsa * zsiradék

Az összeállításhoz: 4 db hamburgerzsemle * 1 evőkanál mustár * 1 jó nagy marék salátakeverék * 2 db zöldpaprika * 1 db nagy kápiapaprika

Cukkinis hamburger  Fotó: Vidék Íze

Elkészítés:

1. Szükség szerint hámozzuk meg a cukkinit, majd vágjuk kisebb, félcentis kockára. Keverjük össze a sóval, hagyjuk állni 20 percet.

2. A zsemlét tépkedjük össze, áztassuk vízbe. Rakjuk egy tálba a darált húst, az egész tojást, a nyersen lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, végül adjuk hozzá a kifacsart, elmorzsolt zsemlét is. Gyúrjuk össze.

3. A cukkinit nyomkodjuk ki, forgassuk bele a masszába. Formázzunk belőle másfél centi vastag pogácsákat, forgassuk meg a zsemlemorzsában, végül kevés zsiradékon, lassú-közepes tűzön süssükmeg mindkét oldalát.

4. A kettévágott zsemléket vékonyan kenjük meg mustárral. Tegyünk az aljára egy-egy adag salátát, fektessük rá a húspogácsát. Rakjuk rá a felkarikázott paprikát és a maradék salátát, végül tegyük rá a mustárral megkent felső részt is.

Elkészítési idő: 30 perc

1 adag: 450 kcal

TRÜKK

Ha nagyon híg lenne a darált húsos massza, akkor egy kis zsemlemorzsával lehet sűríteni. Érdemes várni pár percet, mert idő kell a prézlinek, hogy felszívja a nedvességet. 

Tépett sertéshússal töltött hamburger

Hozzávalók (4 személyre):

A töltelékhez: 600 g sertéslapocka * só * bors * őrölt kömény * 1 fej és 2 gerezd fokhagyma * 1-2 fej vöröshagyma * 150 ml zsiradék

Az összeállításhoz: 4 db hamburgerzsemle * 2 evőkanál majonéz * 1 jó nagy marék saláta * 2 db paradicsom

Tépett sertéshússal töltött hamburger Fotó: Vidék Íze

Elkészítés:

1. A húst dörzsöljük be sóval, borssal, őrölt köménnyel, két gerezd zúzott fokhagymával. Tegyük bele egy tepsibe, dobáljuk mellé a félbevágott fokhagymát, a nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát. Locsoljuk rá a megolvasztott zsiradékot, öntsünk alá 2-3 deci vizet. Alufóliával zárjuk le, és 150 fokos sütőben több órán át pároljuk. 

2. A zsemléket keresztben kettévágjuk, az alsó részt kenjük meg majonézzel. Mindegyikre tegyünk egy nagy adag salátát és pár paradicsomkarikát. Rakjuk erre a szálakra tépkedett sült húst. Kis salátát szórunk rá, és jöhet a teteje.

Elkészítési idő: 4-5 óra

1 adag: 440 kcal

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek