5+1 isteni szendvicsrecept, ami főételként is fogyasztható

szendvics
PUBLIKÁLÁS: 2023. szeptember 02. 14:00
Ettől tutira jóllakik az egész család!
Fanny Magazin

Nincs időd főtt ételt enni, de valami igazán finomra és laktatóra vágysz? Készíts egy ínyenc szendvicset! A Fanny Magazin alábbi receptjei között biztosan megtalálod a kedvenced!

A fokhagymás csirkés szendvicsnél ínycsiklandozóibb kevés akad / Fotó: Tyukodi Laszlo


Fokhagymás csirke, magos bagettben

Hozzávalók (2 személyre):

  • ½ db kaliforniai paprika
  • ½ db padlizsán
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 200 g csirkemellfilé
  • fokhagymás só
  • 2 db magos bagett
  • 2 ek. magos mustár
  • 50 g szeletelt füstölt sajt
  • 40 g rukkola


1. Mossuk meg a paprikát és a padlizsánt. A padlizsánt karikázzuk fel, a paprikát vágjuk cikkekre. Sózzuk, borsozzuk meg, és locsoljuk meg 2 ek. olívaolajjal.

2. A lila hagymát hámozzuk meg, szeljük vékony karikákra, a csirkét vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk meg, hintsük meg egy kevés fokhagymás sóval. A bagetteket vágjuk félbe.

3. Forrósítsuk fel a maradék olívaolaj felét, a lila hagymát pirítsuk rajta 2-3 percig, majd adjuk hozzá a mustárt, és kenjük a keveréket a bagettek vágott felületére. 

4. Rendezzük el a pirított padlizsánt és paprikát a bagett alsó felén. Forrósítsuk fel a maradék olajat, pirítsuk meg rajta a csirkemelleket. Tegyünk a húsdarabokra egy-egy szelet sajtot, hagyjuk kissé ráolvadni. Rakjuk a sajtos csirkeszeleteket a zöldségekre. Halmozzuk rá a rukkolát, és fedjük be a bagett tetejével.

Elkészítési idő: 40 perc

Egy adag: 495 kcal

Sersésszűz-szendvics

Sertésszűz, bagettben

Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 db (kb. 400 g) sertésszűz
  • frissen őrölt bors
  • 150 g kefir
  • 1 tk. morzsolt kakukkfű
  • 3 ek. olívaolaj
  • olaj a sütéshez
  • Az összeállításhoz:
  • ½ db padlizsán
  • 1 db kápia paprika
  • ½ db póréhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek. magos mustár
  • 3 ek. kefir
  • 2 db minibagett


1 A sertésszüzet vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Sózzuk és borsozzuk meg. A kefirt keverjük össze a kakukkfűvel és az olívaolajjal. Tegyük bele a hússzeleteket, és tegyük félre. 

2 A padlizsánt vágjuk félkarikákra. A paprikát a csumáról levágva szeleteljük hosszúkás darabokra. A pórét és a paradicsomot karikázzuk fel. Forrósítsunk fel egy kevés olajat, pirítsuk meg rajta a padlizsánt és a húst. A bagetteket hosszában vágjuk félbe, vágott felükkel pirítsuk meg kissé a hússütéshez használt serpenyőben. 

3 Keverjük össze a mustárt és a kefirt, kenjük meg vele a bagetteket. Rendezzük el az alsó felükön az előkészített alapanyagokat, majd fedjük be a kenyér felső részével. 

Elkészítési idő: 40 perc

Egy adag kb.: 675 kcal

FANNY TIPP:  A húst elkészítés előtt néhány nappal is bepácolhatja, így még ízletesebb lesz.

Egy zamatos hotdog mindig nagyszerű!

Hot dog gazdagon

  • Hozzávalók (4 darabhoz):
  • 4 db ecetes csípős paprika
  • ½ db kígyóuborka
  • 1 ek. olívaolaj
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 4 db virsli
  • 4 db kifli
  • 4 db salátalevél


1 A lecsepegtetett paprikákat karikázzuk fel. Az uborkát hosszában vágjuk félbe, majd a magok eltávolítása után aprítsuk fel a húsát, és forgassuk össze azt az olívaolajjal, a megmosott, felkockázott koktélparadicsomokkal, valamint a meghámozott, finomra vágott lila hagymával.

2 A virsliket főzzük roppanósra. A kifliket vágjuk vágjuk be, majd rendezzünk el bennük 1-1 db megmosott, lecsepegtetett salátalevelet és virslit, halmozzuk rájuk az uborkás keveréket, végül osszuk el rajta a paprikakarikákat. Mustár és ketchup illik hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

Egy darab: 275 kcal

Rántottás szendvics

Rántottás szendvics

Hozzávalók (4 darabhoz):

  • 4 db tojás
  • 6 ek. cukrozatlan habtejszín
  • bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 100 g spenót
  • 4 szelet toastkenyér
  • vaj


1 Keverjük habosra a tojásokat a tejszínnel, valamint egy kevés sóval és borssal. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és süssünk rajta rántottát a tojásos keverékből.

2 A spenót szárait csipkedjük le, majd mossuk meg a leveleket váltott vízben, azután szárogassuk meg őket. 

3 A megpirított kenyérszeleteteket kenjük meg egy kevés vajjal, és vágjuk félbe őket. Osszuk el négy darabon a rántottát és a spenótot, végül fedjük be az üres darabokkal. Azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

Egy darab: 175 kcal

FANNY TIPP: A pirítósokat megkenheti friss petrezselyemmel ízesített majonézzel is.


 

Kenyértorta

Kenyértorta

Hozzávalók (8 szelethez):

  • 1 ek. vaj
  • 200 g spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 100 g olajban eltett aszalt paradicsom
  • 100 g natúr sajtkrém
  • 3 db tojás
  • 2 ek. zsíros tejföl
  • 1 ek. majonéz
  • 1 db (500 g-os) teljes kiőrlésű cipó 
  • 150 g szeletelt sült sonka 


1 Forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a váltott vízben megmosott, alaposan lecsepegtetett spenótot a meghámozott, vékonyan felszeletelt fokhagymával együtt. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk meg, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. 

2 Tegyük késes aprítóba a lecsepegtetett aszalt paradicsomot a sajtkrémmel, és pürésítsük. 

3 A tojásokat főzzük keményre, majd öblítsük le őket hideg vízzel, hámozzuk meg, és aprítsuk fel. Azután keverjük krémesre a tejföllel, valamint a majonézzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. 

4 A cipót vízszintesen vágjuk ötfelé. Egyenletesen oszlassuk el az alsó szeleten a spenótot, a másodikon pedig az aszalt paradicsomos krémet. A harmadik szeleten rendezzük el a sonkát, a negyediket pedig kenjük meg a tojáskrémmel. Sorban helyezzük egymásra a kenyérszeleteket, végül fedjük be az utolsóval. Felszeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

Egy szelet: 360 kcal

Falafeles hamburger

Falafeles hamburger

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 csokor petrezselyem
  • 500 g csicseriborsó-konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1 ek. liszt 
  • őrölt római kömény
  • olaj a sütéshez
  • 4 db hamburgerzsemle
  • 4 db salátalevél
  • 1 db paradicsom
  • ½ db kígyóuborka
  • 6 ek. natúr joghurt

1 A petrezselymet mossuk és szárogassuk meg, majd vágjuk finomra. A csicseriborsót szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, azután csepegtessük le. A kétféle hagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel. Pürésítsük az előkészített alapanyagokat késes aprítóban.

2 Dolgozzuk össze a csicseriborsós masszát a tojássárgájával, a zsemlemorzsával, a liszttel, 1 tk. sóval és 1 késhegynyi őrölt római köménnyel. Formázzunk a masszából kis golyókat, és kis adagokban süssük azokat aranyszínűre egy kevés felforrósított olajban.

3 A zsemléket vízszintesen vágjuk félbe, és száraz serpenyőben pirítsuk meg a vágott felüket. A megmosott, megszárogatott salátaleveleket tépkedjük falatnyi darabokra, és rendezzük el a felkarikázott paradicsommal és uborkával, továbbá a falafelekkel együtt a zsemlék alsó felén. Locsoljuk meg a joghurttal, végül fedjük be a zsemlék tetejével. 

Elkészítési idő: 60 perc

Egy adag: 650 kcal

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.