10-ből 9 ember valójában rosszul főzi a rizst

köret
PUBLIKÁLÁS: 2023. május 28. 12:30
Apróságnak tűnő hiba miatt nem lesz az igazi a rizs.

A rizs az egyik legkedveltebb köret: egészséges, gluténmentes, rengeteg vitamin van benne és rostjai segítik a bélműködést is. Nem mellesleg pedig tökéletesen passzol a húsok mellé. Bár látszólag egyszerű az elkészítése, van egy hiba, amit szinte mindenki elkövet - írja a Ripost.

rizs
Nem szabad kevergetni fakanállal a rizst főzés közben, de amikor már lekerült a tűzhelyről, akkor sem Fotó: Pixabay

Semmi kavargatás!

Nem szabad kevergetni fakanállal a rizst főzés közben, de amikor már lekerült a tűzhelyről, akkor sem. A kevergetés hatására ugyanis a frissen főtt rizsszemekből keményítő szabadul fel, megtörnek a szemek, és emiatt ragacsos, pépes lesz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha főzés közben kavarod meg. 

Semmi kukucskálás!

Egy másik gyakori hiba, ha lekerül főzés közben a fedő a rizsről. Ugyanis a tökéletes eredmény eléréséhez fontos, hogy átjárja a gőz a szemeket.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.