Nincs is jobb nyáron egy finom dinnyénél, de a vásárlás során nem igazán lehet tudni, melyik héj alatt rejlik a mézédes finomság. Pár trükk azonban segít kiválasztani a legfinomabb dinnyét.
Nézd meg: Olyan dinnyét keress, aminek a héja egyenletes. Az nem baj, ha van rajta egy halványabb, sárgás rész, amin feküdt a földön és nem érte nap. Ha viszont puha foltot, elszíneződést találsz a külsején, azt ne vidd haza.
Nincs is jobb nyáron egy finom dinnyénél Fotó: Pexels
Mérd meg: Ha több szép dinnyét is találtál a válogatás során, akkor hasonlítsd össze a súlyukat. Bár drágább lesz, de azzal jársz a legjobban, amelyik a méretéhez képest nehezebb, ugyanis a vastag héj helyett mézédes dinnyehús rejlik benne.
Hallgasd meg:A legtöbben rosszul tudják és a bütykükkel ütögetik meg a dinnye héját, pedig nyitott tenyérrel kell rácsapni a héjára. Üreges hang jelzi, hogy érett a dinnye, a telt hang szerint pedig még éretlen.
Szagold meg: Bár picit kínosnak tűnhet, mégis érdemes megszagolni, akár a bolt közepén is. Méghozzá a dinnye csúcsánál! Ha igazi gyümölcsillat csapja meg az orrodat, akkor megtaláltad a tökéletes választást. Ha nem érzed, akkor még vagy éretlen vagy egyszerűen csak alacsony a cukortartalma.
Figyeld meg: Méghozzá a színét! Több boltban ugyanis előre felvágott dinnyét is tudsz venni. Ilyenkor a dinnye húsának a színét figyeld meg, ügyelve arra, hogy az sem jó, ha túl piros, főleg, ha nem egységesen. Az a dinnye túlérett és kásás. A mézédes, roppanós dinnye belseje egységesen piros és fényes. (via)
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.