Sokan bajlódnak a palacsintatésztával, mivel nem sikerül a tökéletes arányokat megtalálni. Most azonban a mindmegette.hu megmutatta, hogyan lehet igazán finom, puha palacsintát sütni.
Fotó: Pixabay
A tökéletes palacsinta hozzávalói:
20dkg liszt
2db tojás
3dl tej
2dl szénsavas ásványvíz
1csip só
0.75dl olaj + a sütéshez
Elkészítés:
A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük (akár robotgéppel).
Hozzáadjuk a kimért lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet is.
Csomómentesre keverjük a palacsintatésztát, majd sütés előtt pihentetjük legalább 10-15 percet.
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
A palacsintákat egyenként megsütjük, mindkét oldalukon.
Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.