Hagymás babbal még jobb a hétvégi Bud Spencer-film

Bombajó bokszoló
PUBLIKÁLÁS: 2023. június 23. 19:00
Remek receptet hoztunk a Moziverzumon hétvégén látható A seriff és az idegenek című filmhez.
B.P.

Bud Spencer több filmjében is előkerül a hagymás bab, s mivel az olasz pofozógép egyik kedvelt alkotását, a Bombajó bokszolót szombat délután tűzi műsorra a Moziverzum filmcsatorna, bizonyára sokan kedvet kapnak ehhez a laktató ételhez.

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

60 dkg konzervbab 

20 dkg húsos szalonna 
2 fej vöröshagyma 
1 db babérlevél 
4 gerezd fokhagyma 
1 tk mustár 
1 ek worcestershire-szósz 
1 ek pirospaprika 
1 dl paradicsomszósz 
só 
bors

 

Elkészítés:

Kockázzuk fel a szalonnát, a hagymát pedig előbb a tengelye mentén szeljük ketté, majd vágjuk keresztben félkör alakú, vékony szeletekre, míg a fokhagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel.
Tegyük serpenyőbe a szalonnát és  közepes hőmérsékleten pirítsuk, ha pirul és elkezdte kiengedte a zsírját, adjuk hozzá a hagymát meg egy kis babérlevelet. 
Amint a hagyma kissé karamellizálódott, mehet hozzá a fokhagyma 2-3 perc kevergetés mellett.
A serpenyőben egyi krészében alakítsuk ki egy kis helyet a mustárt, és enyhén pirítsuk meg, majd keverjük a serpenyő tartalmához. Adjunk hozzá Worcestershire-szószt, pirospaprikát, dolgozzuk össze jól velük az elegyet, majd öntsük az egészet nyakon paradicsompürével.
Keverjük jól össze a főztünk, most jöhet hozzá a konzervbab, amit egy kevés lével együtt az alaphoz öntünk. A hagymás bab kaphat ízlés szerint sót, borsot, a fűszerezést követően pedig forrás után 5-6 perc alatt alacsony lángon készre főzzük a hagymás babot és tálaljuk.

(Forrás: mindmegette.hu)

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.