Boldogság

Hihetetlen szerelmi történet: a magányos zarándokúton találtak egymásra a fiatalok

KL

Létrehozva: 2023.05.18.

Mindketten bizonytalanok voltak a jövőjükben, de a magányos útkeresés összehozta őket. Olyannyira, hogy mostanra már mindkettőjük úján gyűrű virít.

2013 volt, amikor a Kaliforniában élő Loni Philbrick-Linzmeyer úgy döntött, hogy elindul az El Caminón, és biztos volt benne, hogy ezt az utat egyedül kell végigcsinálnia.

flört, randi, randevú, flörtöl, szerelem, kapcsolat, Shutterstock illusztráció
A zarándokút összehozta őket (Képünk illusztráció) Fotó: LightField Studios / Shutterstock

A 29 éves Loni épp egy fájdalmas szakításon volt túl, és úgy érezte, sodródik. Élethelyzete arra késztette, hogy megkérdőjelezze mindazt, amiben korábban hitt. Akar-e gyereket? Munka szempontjából is nehéz helyzetben érezte magát, tanár volt, és egy nagyon nehéz tanítási éven volt túl.

Egy álmatlan éjszaka, céltalan netezgetés után rábukkant egy oldalra, ahol az El Caminóról volt szó. A magyarul Szent-Jakab útnak is nevezett zarándokút 800 kilométeren halad keresztül Franciaországon, Portugálián és Spanyolországon. Több kiindulási pontja is van – akár Budapestről is elindulhatunk –, az útvonalak pedig egy bizonyos ponton csatlakoznak, és a spanyol Santiago de Compostela városában és annak látványos katedrálisánál érnek véget.

Loni nem habozott és azonnal cselekedett. Lefoglalt egy repülőjegyet Párizsba.

Az Atlanti-óceán túloldalán, Dániában, a 24 éves Kjartan Bergqvist az orvosi egyetem felénél járt, és éppen azon vívódott, jó döntés volt-e, hogy ezt a hivatást választotta. Egy volt barátnőjétől hallott egyszer az El Caminóról. Egyik késő este, amikor az orvosi tankönyveket kellett volna bújnia, azon kapta magát, hogy a Caminóról álmodozik. Végül még Loninál is spontánabb volt a döntése, hogy nekivág. Már másnap elmentem Koppenhágába, vett egy pár túrabakancsot és egy hátizsákot, és gyakorlatilag még aznap felszállt a Párizsba tartó vonatra.

Loni és Kjartan pár nap eltéréssel indultak el a zarándokúton Párizsból. Mind a ketten meg voltak győződve róla, hogy egyedül kell végigjárniuk az utat, de aztán másképp alakultak a dolgok...

Ha kíváncsi vagy rá, hogy ezután kapcsolatuk hogyan alakult, akkor a teljes cikket olvasd el a travelo.hu-n.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek