A helyes táplálkozás a bőrünk egészsége szempontjából is nagyon fontos. Vannak élelmiszerek, amelyek táplálják a bőrt, míg mások dehidratálják és gátolják a sejtek megújulását. A mindmegette.hu összegyűjtötte, hogy melyek azok az ételek, amiket jobb, ha kerülünk!
A kávéhoz, teához szívesen fogyasztunk pogácsát, kakaós csigát, fánkot vagy egyéb finomságokat. Ezek azonban tele vannak cukorral és hidrogénezett növényi olajokkal, amelyek nem tesznek jót az egészségnek és a bőrnek sem.
Minden ember más, így nem lehet általánosítani, de egyeseknél a tejtermékek fogyasztása bőrpanaszokat okozhat. A tej és a tejtermékek serkentik az IGF-1 hormon felszabadulását, amitől több pattanás jelenhet meg.
Bár a szalonna és a kolbász finom reggeli lehet, de rendkívül magas a telítettzsír-tartalmuk, és nyomokban transzzsírokat tartalmaznak. Ezek emésztése nagyon megterheli a szervezetet, és így gyakorlatilag elvonja az erőforrásokat a test többi részétől. Ezért is romlik a bőr állapota, ha rendszeresen ilyen ételeket fogyasztunk, de persze a transzzsírok gyulladáskeltő hatásáról sem szabad megfeledkezni.
Fontos, hogy mértékkel fogyasszuk a sót, mivel az negatív hatással lehet a szervezetünkre, különösen a bőrünkre. Sós ételek fogyasztása után nagyobb eséllyel ébredünk másnap puffadt arccal, mivel szervezetünkben felgyülemlett a folyadék.
A hidratálás fontos, ám az alkohol elvonja a vizet, a kiszáradt bőrön gyorsan megjelennek a finom ráncok.
A rántott ételek finomított olajban készülnek, amelyek gyulladáskeltő omega-6 zsírsavakat tartalmaznak. Ezenkívül ezekben az élelmiszerekben a magas telítettzsír-tartalom olyan egészségügyi problémákkal is összefügg, mint a magas koleszterinszint, az elhízás, amelyek klasszikus „bőrgyilkosok”.
A felesleges cukor aknés hajlamot válthat ki, és évekkel öregítheti a bőrt, mivel a cukor megzavarhatja a kollagéntermelést. A kollagén – a bőrben és a kötőszövetben található fehérje – felelős a bőr erejéért és rugalmasságáért, így ha sok cukrot fogyasztunk, bőrünk elveszti teltségét, rugalmasságát. Ez azt jelenti, hogy ha a magas cukorbevitel károsítja a kollagéntermelődést, bőrünk kevésbé lesz telt és rugalmas.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.