
Vannak olyan konyhai beidegződéseink, amik könnyen lehet, hogy hibásak: nem ismerjük a papírdobozok trükkjét, nem tudjuk, milyen egyszerű módszerekkel lehet igazán tisztává varázsolni a konyharuhákat, de az is előfordulhat, hogy egyszerűen megszokásból rosszul, rossz helyen tárolunk dolgokat. Most nyolc olyan élelmiszert gyűjtöttünk össze a Vidék íze segítségével, amit a legtöbben helytelenül tárolnak.
Csokoládé
A csoki legfontosabb szabálya: hűvös, sötét helyre kerüljön, de ne hűtőbe. A nagy hőingadozások miatt gyöngyözővíz jelenhet meg a csoki felületén, majd foltokban ki is fehéredik. Ez ugyan az ízét nem befolyásolja, de már nem lesz olyan kívánatos látványra.
Méz
A mézet a végtelenségig el lehet tárolni, már ha helyesen tesszük mindezt. Itt is hasonló a lényeg, mint a csokinál: száraz, hideg, sötét helyre tegyük, de ne hűtőbe, mert ott kikristályosodhat. Fontos továbbá, hogy fémedénybe ne öntsük ki, mert abban romolhat a minősége.
Olívaolaj
Mindig tároljuk szobahőmérsékleten, de a közvetlen napfénytől távol! Ezt sem szabad hűtőbe rakni.
Hagyma, fokhagyma
Ahhoz, hogy a lehető leghosszabb ideig friss maradjon, rakjuk őket hűvös, száraz helyre, például egy kisebb dobozba a szekrénybe vagy ha van, akkor a kamrába is. A hűtőszekrényben viszont hamar penészedésnek, rothadásnak indulhatnak, így a hagymaféléket sem érdemes oda pakolni.
Avokádó
Ha már érett, akkor rakjuk a hűtőszekrénybe. Az alacsony hőmérséklet ugyanis megóvja az avokádót a romlástól. Ha azonban még éretlen, akkor egyszerűen hagyjuk a konyhapulton egy tálban, így gyorsabban megérik.
Uborka
Itt is rossz ötlet a hűtőszekrény, mivel néhány nap után megromlik. A legjobb megoldás, ha hűvösebb helyen tároljuk, de nem a hűtőben.
Paradicsom
Bármilyen furcsán is hangzik, a hűtőben tartott paradicsom elveszíti az ízét. A hideg levegő lassítja a paradicsom érését, és kevésbé lesz lédús. Szobahőmérsékleten, jól szellőző kosárban vagy dobozban kell tárolni.
Zeller
A petrezselyemmel ellentétben a zellert tárolhatjuk a hűtőben. Műanyag fóliába azonban nem szabad rakni, mert rothadásnak indul. Használjunk inkább alumínium fóliát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.