Tévedés

Hatalmas hibát követsz el, ha a fürdőben tartod a gyógyszereidet

Létrehozva: 2022.10.12.

A legtöbben reflexből, megszokásból a mai napig a fürdőszobaszekrényben tartják a gyógyszereiket, ugyanott, ahol a fogkrémet, fogkefét és hasonlókat. Ez azonban nem túl jó ötlet. Most eláruljuk, miért.

Bevett szokás, hogy a fürdőszobában, jelesül a tükrös fürdőszobaszekrényben, vagy valamelyik polcon tartjuk a gyógyszereinket és vitaminjainkat, legalábbis azokat, amikre napi szinten van szükségünk. Ezen azonban a szakértők szerint nem ártana változtatni, ugyanis hatalmas hibát követünk el. Rögtön mondjuk is, miért.

gyógyszer, fürdőszoba, fürdő, gyógyszeres szekrény, Shutterstock illusztráció
Ne tárold a fürdőszobában a gyógyszereidet!  Fotó: Shutterstock

A problémát az okozza, hogy a fürdőszoba rendszerint párás és meleg környezetet jelent, ami kifejezetten nem tesz jót a gyógyszereknek. Azoknál a piruláknál, amik egyenként, hermetikusan vannak lezárva, kevesebb a gond, rájuk legalább a pára nem hat, a gyógyszeres flakonokban tárolt tabletták azonban hosszabb idő alatt a pára és a hő együttes hatására veszíthetnek hatékonyságukból, sőt, akár teljesen hatástalanná is válhatnak.

A gyógyszerek másik gyakori "otthona" a konyha. Itt ugyan a nedvesség kevesebb gondot jelent, mint a fürdőben, a hő azonban sokszor jóval nagyobbat, azaz ez a hely sem épp megfelelő, ugyanis nem felel meg a minden gyógyszer és vitamin dobozán kiemelt "száraz és hűvös" helyen tárolásnak. A legjobban akkor járunk – magyarázzák a szakértők – ha rászokunk arra, hogy az ilyen szereinket egységesen a hálószobában tartsuk.

(Via)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek