Dekor

Az örömteli rendrakás titka: így számold fel a káoszt a nappaliban

Létrehozva: 2022.07.16.

A gyors, otthoni rendrakás titka egyszerűbb, mint gondolnád. A lényeg, hogy minden apró tárgynak, féltve őrzött dísznek találd meg a helyét és használat után mindig oda tedd vissza. Ha betartod tippjeinket, a magazinokban látott rendezett nappali már nem is olyan távoli álom, mint gondolnád!

Forrás: pixabay.com

Érdekel mi a rendrakás titka? A nappali otthonunk legnagyobb helyisége, központi szereplője: itt gyűlik össze a család, itt ülünk le esténként TV-t nézni és itt pihenjük ki magunkat egy hosszú nap végén – ennélfogva nem csoda, hogy ezen a helyen van a legtöbb lom és apróság. A tér berendezése nagyjából adott, viszont a kivitelezés már a mi elképzeléseink és egyedi igényeink alapján történik - Brebán Zsófi, az Alamood lakberendezője ezen a héten abban segít, hogy a nappali a lehető legrendezettebbé váljon.
 

Fókuszáljunk a tévére

Rend a lelke mindennek. Legyen bármilyen kicsi is a falfelület a tévé körül, itt mindig adott a lehetőség a hely okos kihasználására. Legyen szó akár egy teljes szekrénysorról, zárt TV állványról, ahová a lomokat, kacatokat bepakoljuk, vagy akár a falon elhelyezett plusz polcokról, ahová feltehetünk pár képet, könyvet, lakásdekorációs elemet – így mindig két legyet ütünk egy csapásra: egyrészt a szívünknek kedves tárgyak a szoba fókuszába kerülnek, másrészt a felesleges holmikat eltüntetjük a kíváncsi tekintetek elől.

A nappali a pihenés tökéletes színtere. Fotó: pixabay.com

Tárolás az ablak mellett

Az ablak és az ajtó körüli falrész tökéletesen alkalmas arra, hogy a nappaliba felszereljünk még néhány stílusos és modern polcot. Ha nem vigyázunk, nappalinkban gyorsan felüti a fejét a kihasználatlanság és könnyedén eluralkodik a káosz. A különböző tárolódobozok, kosarak helyett érdemes inkább fix, beépített, akár zárt polcrendszerben gondolkodnunk, amellyel jelentősen csökkenthetjük a rendetlenség kialakulásának kockázatát. Ezek a falra szerelhető, speciális tárolók alkalmasak könyvek, lakberendezési tárgyak, családi képek tárolására.
 

Nyitott tárolás stílusosan

Első ránézésre nem tűnhet praktikus választásnak a nyitott tárolás, pedig helytakarékosság szempontjából remek megoldást jelenthet az apróbb holmik, magazinok, cserepes növények számára. A nyitott polcrendszert egyszerűbb és általában olcsóbb felszerelni a zárt szekrényeknél, így nem csupán harmóniát teremtünk nappalinkban, de pénzt is spórolhatunk vele. A nyitott polcok lehetőséget adnak, hogy a lakásunkat igazán a saját képünkre formálhassuk és megmutathassuk személyiségünket.

A rendrakásban a tárolók nagy segítséget jelentenek. Fotó: pixabay.com

Az igazi jolly joker

Az átlátható, rendezett otthon számára gyors segítséget jelenthet a beépített szekrény, melynek rendeltetési helye alapvetően nem a nappali. Viszont ez a fajta szekrény helykihasználás szempontjából előnyösebb, mint az ún. konfekció bútor: főleg a kis garzonlakások, panellakások esetében találkozhatunk ilyen egyéni igényeket kiszolgáló bútorokkal. Miután megtaláljuk a szekrény helyét, érdemes eldönteni hány részre szeretnénk osztani a szekrényt és körülbelül mennyi gardróbrúdra és polcra lesz szükségünk ahhoz, hogy minden ruhát, cipőt és egyéb kiegészítőt okosan el tudjuk pakolni.
 

Zseniális megoldás tárolásra

A dohányzóasztal alternatív megoldást jelenthet a zsúfoltság felszámolására. Akármilyen jelentéktelennek is tűnik elsőre, tárolás szempontjából izgalmas lehetőséget nyújthat számunkra. A nagy méretű, strapabíró, polcos asztal remek választás, de nyugodtan helyettesítsük a hagyományos dohányzóasztalt kis asztallal, fedéllel rendelkező kosárral vagy felnyitható puffal, amelyek rengeteg holmit képesek magukba sűríteni. Különösen jelentős a tárolási szerepük a gyerekszobában, ahol a káosz rendre felbukkan, mint nem kívánatos vendég.

Érdemes időt szánni a rendszerezésre. Fotó: pixabay.com

Térbe állítva

Ha az üres falakban és sarkokban rejlő lehetőségeket már kiaknáztuk, még mindig adott a lehetőség, hogy a tér központi részét hasznosítsuk: gondolj csak a térelválasztó könyvespolcokra, melyek amellett, hogy finoman érzékeltetik a szoba határait, látványos keretet teremtenek a térnek. Ehhez célszerű olyan elemet választani, ami teljesen nyitott, vagyis mindkét oldalról lehet rá pakolni. Ez a megoldás egyrészt azért hasznos, mert átereszti a fényt, másrészt szellősebbé varázsolja a nappalit. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179850_auto_resized.jpg
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180398_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175734_auto_resized.jpg
vg.hu

Nem akármilyen életjelet adott magáról a magyar gazdaság: itt a friss GDP-adat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180049_auto_resized.jpg
life.hu

Láttad már Nicole Kidman húgát? Így nézne ki a színésznő, ha nem plasztikáztatott volna: fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179889_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Orosz–ukrán háború: Moszkva ütemet vált az ukrán fronton

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27654_resized.jpg?avcount=1714620012
origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173781_auto_resized.jpg
travelo.hu

Derékig érő vízben ragadott magával egy brit turistát a cápa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714620012
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178675_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/LmhFd-wIV2eUwMRoUMPBLT6LfIFkOoZtO69RjLq7QL8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZhNjAyNWM3ZTc1MzRiNDNhMTdmODYyNGVmODMwYjZh.jpg
Horoszkóp

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban