Dekor

Elárulta a lakberendező: ilyen egy hívogatóan stílusos előszoba

2022. június 25. szombat 17:00

Sokunk álma egy praktikus és stílusos előszoba, ami kellőképpen tágas és világos ahhoz, hogy otthonunk legszebb és egyben legmeghatározóbb helyisége legyen. Ehhez elengedhetetlen az egymással harmonizáló elemek kiválasztása.

Forrás: pixabay.com

Az első benyomás mindennél fontosabb a praktikus és stílusos előszoba kialakításánál, hiszen ez a helyiség megalapozza otthonunk hangulatát, és mindazt az időt, amit szívesen eltöltünk benne. Innen indul minden napunk, ide érkezünk haza először egy hosszú és zsúfolt nap végén, ráadásul otthonunk vendégeit is itt fogadjuk elsőként. Éppen ezért nagyon fontos körültekintően, nagy gonddal berendezni és dekorálni a helyiséget. Brebán Zsófi, az Alamood lakberendezője elárulta a Lakáskultúrának, hogyan tudjuk elérni a tökéletes végeredményt.

Kezdjük az alapoknál

Hogy elkerüljük a zsúfoltságot, a legfontosabb feladatunk, hogy megoldjuk a tárolást és mindeközben maradjon elég helyünk a közlekedéshez és öltözködéshez. Nagyon nem mindegy tehát, hogy miként alakítjuk ki az előteret: hogy van elég tároló a cipőknek, kabátoknak, táskáknak és lakáskulcsnak – ha nem figyelünk, sajnos ebben a helyiségben uralkodik el a legkönnyebben a káosz és a rendetlenség, ami negatív képet festhet egész otthonunkról. Amennyiben megteremtjük a praktikus és stílusos előszoba alapvető feltételeit, úgy könnyedén elérjük, hogy ez a kis tér legyen a boldog hazatérés helyszíne, ahová egyértelműen jó belépni és ahonnan rossz érzés elmenni. 

A pihentető és praktikus előtér. Fotó: pixabay.com

Csukjunk mindent ajtó mögé

Ahhoz, hogy valóban átlátható legyen az előszoba, érdemes inkább zárható szekrényeket, és ajtókkal ellátott polcokat beszerelni. Itt bátran szabadjára engedhetjük fantáziánkat és kreativitásunkat. A helytakarékos és okos tárolásnak hála könnyedén elrejthetjük a felhalmozódó holmikat, használaton kívüli gyerekjátékokat. A praktikus és stílusos előszoba terve általában akkor bukik meg, amikor a kabátok, cipők tárolására nincs megfelelő megoldás. A helyiségben keressük meg azt az üres falszakaszt, ahol elfér legalább egy 60-40 cm mély szekrény, a bútorvázat érdemes egészen a mennyezetig rögzíteni és tolóajtóval felszerelni. Ezzel optikailag egy zavartalan, letisztult felületet biztosítunk, ami teljes mértékig kiszolgálja igényeinket és kényelmünket.

Használjuk ki az üres falakat

Amennyiben nincs megfelelő mélységű falszakaszunk, és magas szekrényt sem tudunk elhelyezni, nagyon sokat segítenek a falon elhelyezhető kampók, fogasok a kabátoknak, ernyőknek, kulcsoknak. A stílusos és kontrasztos akasztók mindamellett, hogy tökéletes lehetőséget jelentenek a fali tárolásra, egyben egyedi hangulatot adnak a helyiségnek.

Izgalmas részletek, otthoni idill. Fotó: pixabay.com

Találjuk meg előszobánk személyiségét

Apró, ablakmentes terek esetében ideális megoldást jelenthet ha hófehérre festjük a falakat és a minimalizmus jegyében becsempészünk egy-két kosarat, tároló ládikát. A fali bútorok, falra szerelt polcok nyugodtan kaphat egy karakteresebb, élénkebb színt, amivel kiemelhetjük a tér egyéniségét, a barátságtalan előtér így egy csapásra hívogatóbb látványt nyújt. A megfelelő mennyezeti lámpaválasztással pedig nem csak fényt, hanem személyiséget adhatunk a megfáradt helységnek.

Használjunk térnövelő tükröket

A tükör manapság több, mint egy egyszerű használati tárgy. A kisebb szobákat pillanatok alatt feldobja és optikailag pompásan megnöveli néhány fehér keretes tükör. Falilámpák használatával csak tovább szórhatjuk a fény mennyiségét a sötét előtérben. Nem mellesleg, egy dekoratív tükör hangsúlyosabbá teszi otthonunkat kinézetét, és egyfajta újszerű benyomást kelt neki. 

Használjuk a klasszikus és megszokott részleteket. Fotó: pixabay.com

A többfunkciós pad jó barátunk

A kis terek legjobb lakberendezési tárgya a multifunkciós tárolópad. Amennyire hangulatos és dekoratív tud lenni, pont annyira praktikus is. Hazaérve megpihenhetünk rajta pár perc erejéig, rádobhatjuk csomagjainkat, kabátjainkat, táskáinkat, elindulva pedig itt vehetjük fel könnyedén a cipőnket. Belsejébe sokféle holmit tarthatunk, szükség esetén elrejthetünk a lomokat a hozzánk érkező vendégek szeme elől.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Anonymus-botrány: vezető baloldali politikusok ellen nyomozhat az ügyészség

origo.hu

Biztonsági őrök vertek szigetes fesztiválozókat az egyik bulihajón - videó

borsonline.hu

Eladta luxusvilláját Korda György és Balázs Klári, elárulták, mennyi rezsit fizettek korábban

magyarnemzet.hu

Kiderült, miért lesz nehéz a Fradinak az ír bajnok ellen

mindmegette.hu

Milliós bírságot kapott az Aldit, mert drágábban adták az árstopos termeket

hirtv.hu

Szörnyű tragédia történt: egy 7 éves kisfiú a traktor alá zuhant, nagyapja végignézte unokája haláltusáját

magyarnemzet.hu

Magyarul szólt be Soros Györgynek az amerikai műsorvezető + videó

lakaskultura.hu

Látóhatáron a tenger: ilyen egy modern, letisztult nizzai lakás

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: durva, ami ma jön

borsonline.hu

Kiderült, mire készült halála előtt Berki Krisztián: „Hogyan hat a párkapcsolatra a drog és egyéb függőségek?”

borsonline.hu

Kozso lányának vallomása: Apukámmal nem alakult ki igazi apa-lánya kapcsolat

További cikkek

Videó

Három szextipp, amivel a csúcsra repítheted a párodat

Ezo

3 csillagjegy anyagilag nehéz helyzetbe kerülhet augusztusban