Test és lélek

Lehorzsolta bőrét a gyerkőc? Mutatjuk, mit tegyen!

Bors

Létrehozva: 2021.07.10.

Nem kell megijedni, minden be fog gyógyulni.

Forrás: Pexels

A vakációban mindannyian igyekszünk lekötni valamivel a gyerkőcöket.

A legjobb, ha játszanak, sportolnak – fociznak, fára másznak, bicikliznek – hisz így nagyobb esély van arra, hogy este könnyebben elnyomja őket az álom.

Ezzel persze az is jár, hogy bárhol eleshetnek, megsérülhetnek. A jó hír, hogy sem a gyereknek, sem a szülőnek nem kell megijednie.

A bőr legfelső rétegét érintő sérülések, pl. a horzsolások, alig véreznek, de talajszemcsék, apró kavicsok beszorulhatnak a bőrfoszlányok közé. Ilyenkor

gyengéden mossuk le a sebet, fertőtlenítsük valamilyen sebkezelővel, és tegyünk rá fedő kötést, hogy védjük a szennyeződéstől.

Jó hír, hogy a kézmosás és a zuhanyzás a sérülésnek nem árt, viszont a természetes vizekben való fürdést érdemes pár napig kerülni.

Kicsi sebnél elegendő lehet egy sebtapasz is. Ebből már vannak vízálló kivitelűek, és rajzfilmhősökkel díszített tapaszok, amiket a gyerekek sokkal jobban kedvelnek.

Ha kirándulni vagy strandra visszük csemetéinket, legyen a táskában egy kis elsősegély-csomag, amiben jó, ha van ragtapasz és fertőtlenítőszer.

Mi az amit érdemes kerülni? Semmiképp se szórjunk a sebbe hintőport, és vattát se helyezzünk rá, mert beragadhat és újabb gyulladást, fájdalmat válthat ki.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek