Test és lélek

Sokkot kaptak a nők, mikor megtudták, hány évesnek néznek ki

Bors

2014. április 9. szerda 15:00

Az alkoholfogyasztók, a cigarettázók, a gyorskaján élők és a szoláriumozók mind megszívták. Alsó hangon annyit öregedik a bőrük a szenvedélyeik miatt, mint ahány évesen óvodába megy az ember.

Négy csinos és vonzó huszonéves brit nő bőrét vizsgálták meg, hogy kiderüljön, függőségük miatt hány évvel néznek ki idősebbnek a koruknál. A hölgyek mindegyikét alaposan megvizsgálták és egyértelművé vált, több mint egy évtizedet is lehet öregíteni a bőrünkön, ha például túl sokat szoliáriumozunk vagy dohányzunk - írja a The Sun magazin.

A 22 éves Aimee Vivian minden hétvégén elmegy bulizni, és ilyenkor rendesen fogyaszt is alkoholt. Általában 1,4 liter töménnyel zárja a hetet, amelyért a bőrgyógyász szerint az arca csöppet sem hálás. A lány maga is csodálkozott amikor megtudta, a bőre 5 évvel idősebb az életkoránál.

"Aimee arcán több terület is van, amely pirossá vált már, mert túl sok iszik. Az alkohol hatására a kis erei kiszélesedtek, így több vér áramlik a bőrfelszínhez közel. Ezért tűnik pirosnak, és ezért érzi gyakran az, mintha forróság öntené el" - mondta a szakember, aki szerint jóval több elrepedt hajszálere van, mint kéne, a bőre a pia miatt is dehidratált, illetve fényét, színét vesztette.

A lány, ha továbbra is hasonló mértékben fogyaszt alkoholt, kitágulnak a pólusai és megereszkedik a bőre, amely már most egy 27 évesének felel meg. 

A 27 éves Alesha Alfanso imádja az édességeket. Minden napját keksszel indítja, legalább 3 csokit betol még délelőtt, a teájába is 3 kanál cukrot pakol, kínait eszik lefekvés előtt és természetesen csokival zárja a napot. Nem iszik vizet, csak gyümölcslevet, meg kólát, illetve kávét.

A szakember szerint életmódjának köszönhetően nagyon zsíros a bőre, tele van aknéval, ugyanakkor már most igen ráncos is. "Mivel össze vissza eszik, és leginkább műanyag ételeket a bőre nem kap elég tápanyagot" - tette hozzá a bőrgyógyász.

A lány 30 évesnek néz ki, és a diagnózis után bár megígérte, hogy mérsékli a cukrot, maga sem hiszi, hogy menni fog, mert ha kihagyja teljesen az étkezéséből, állítása szerint rosszul lesz.

A 23 éves Georgina Green nagyon szeret cigarettázni, heti 4 dobozzal el is füstöl. Évente körülbelül 4000 szálat szív el, és úgy véli, ez nincs hatással a bőrére. Sajnos a szakember őt is kiábrándította. Pattanásnak kinéző pigmentált hegek borítják az arcát, fénytelen, mert összeszűkültek a vérerei.

Kollegénhiány is megfigyelhető, így az arca vesztett a rugalmasságából. A lány arcbőre egy 33 éves nőjének fele meg. Miután megtudta a borzalmas hírt, azt mondta, megpróbál, 30 éves koráig leszokni, mert úgy hallotta, ha addig megteszi, akkor nem lesz igazi dráma.

A 29 éves egygyerekes Samantha Mee hetente négyszer 12 percre befekszik a szoláriumba. A nő mindezt 18 éves kora óta csinálja, akkor ugyanis akkor kattant rá a barnaságra. A szakember szerint a régóta tartó szolizásnak köszönhetően a bőre egyenletlen és durva, A rendkívüli sugárzás miatt 11 évvel néz ki öregebbnek a koránál, és rendkívül rossz állapotban van a bőre.

Az asszony miután kissé sokkot kapott, azt mondta, a jövőben inkább csak barnítókrémet fog használni.  

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

life.hu

Tündéri fotót osztott meg két gyönyörű lányáról Berki Krisztián

magyarnemzet.hu

Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

kemma.hu

Ledöbbentő videó az M1-esről: betonterelőnek lökte a BMW a terepjárót

mindmegette.hu

Vigyázz! A vakítóan fehérrépa vagy zeller mérgező is lehet - figyelmeztet a Nébih

origo.hu

Kiderült, a TikTok-on vagy a YouTube-on keresnek-e többet az influenszerek

nemzetisport.hu

PL: sorozatban a negyedik bajnokiján maradt nyeretlen a Chelsea

ripost.hu

Ez az 5 tünet jelzi, hogy az omikront kaptad el

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó