Test és lélek

Oldalas kategóriában világelső a magyar szakács

Bors

Létrehozva: 2013.05.27.

Az emberek azóta grilleznek, hogy étrendjük alapjának számít a hús. Különösen a mediterrán konyhákat jellemzi a sütés, a magyar inkább a főző konyhák közé tartozik.

De a határokat nem ismerő gasztronómiai áramlatok elhozták hozzánk is a rácson sült húsok illatát. A grillezés divat lett, remek alkalom, hogy a család, a barátok közösen hódoljanak az étkezés gyönyöreinek.

A nemzetközi grillszövetség jelmondata: Grillezz, tedd boldoggá az embereket, és szerezz barátokat a világon! Kurunczi József séf kétszeres Európa-, és világbajnok oldalas kategóriában. Csapata ezzel a hitvallással egészítette ki a jelmondatot: A grillezés olyan, mint a szerelem: bárhol, bármikor.

Kurunczi József ajánl néhány egyszerű grillételt olvasóinknak.

A világbajnokságot nyert grillezett oldalas 

Elkészítés:

1 kiló sertésoldalast 3-4 darabra vágunk, tetején csak egy ujjnyi húst hagyunk. Kicsit meglocsoljuk olivával, minden darabra teszünk 2 szelet fokhagymát, 2 szelet vöröshagymát. Kétszer egymás után becsomagoljuk a húsokat alufóliába, szorosan lezárjuk a végét. 

45 percig sütjük grillen, utána kinyitjuk a fóliát. Ekkor sózzuk, borsozzuk a húst, majd bekenjük a szósszal és pirosra sütjük. Akkor jó, ha a csont kicsúszik a húsból.

Szósz: 

2 dl édes-csípős chiliszósz
3 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál osztrigaszósz
1 kávéskanál pirított szezámolaj
2 evőkanál lekvár: szilva, vagy mangó, de bármilyen jó.

A hozzávalókat jól összekeverjük, megkenjük vele a sültet.

Sertésszűz cukkinivel, bacon szalonnába tekerve, grillezett burgonyával

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertés szűz, 8 egyenlő részre vágva, 2 db cukkini félcentis karikákra szeletelve, 8 szelet bacon, 8 db egész, héjas, félig főtt burgonya, só, bors, fokhagyma

Elkészítés:

A szűzből vágott szeletekre ráteszünk egy-egy cukkinikarikát, sózzuk, borsozzuk, és egyenként betekerjük a szalonnába. A grillen forgatva készre sütjük. A burgonyákat fóliába csomagoljuk, és szintén megsütjük a grillen. A csomagot hosszában megbontjuk egy éles késsel, és a szétnyíló burgonyába illesztjük a megsült húsdarabokat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek