Test és lélek

Túlsúlyos kismamákat karcsúsítanak

Bors

Létrehozva: 2012.09.21.

Sportoló, illetve eleve túlsúllyal induló kismamáknak állított össze TRX-hevederes feladatsort Driszku István. A gyakorlatok azoknak a terhes nőknek is segítséget nyújtanak, akik addig nem mozogtak, sőt orvosuk a túlsúly miatt diétát javasolt.

Az eredetileg az amerikai tengerészgyalogosok számára kifejlesztett TRX világszerte egyre divatosabb mozgásforma, de a rehabilitáció területén is mind gyakrabban alkalmazzák. A módszer nem használ súlyzókat, mindenki a saját testsúlyával dolgozik edzés közben. E mozgásformával élsportolók és teljesen kezdők is tréningezhetnek. Azoknak a kismamáknak is ajánlott a TRX, akik addig soha nem mozogtak vagy a nagy súly miatti ödéma miatt diétát, több mozgást javasolt az orvos.

– Sokak szemében bűnös gondolat fogyni a terhesség ideje alatt, de akik nagyfokú túlsúllyal kezdik a kilenc hónapot, azok bizony le is adhatnak néhány fölös kilót a mozgás hatására, méghozzá anélkül, hogy önsanyargató diétát kellene tartaniuk. Ráadásul javul a mozgáskoordinációjuk, kevésbé érzik bizonytalannak a járásukat, ahogy a hónapok során nő a pocakjuk, és áthelyeződik a testük egyensúlyi pontja – magyarázza Driszku István, a babát várók hevederes edzését kifejlesztő edző. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek