Tanács focistáinknak: igyatok egy sört!

Az Európa-bajnokságra készülő magyar fociválogatott az ausztriai Alpokban, ezer méter felett edzőtáborozik. Bernd Storck szövetségi kapitány szerdán a magaslati levegőn tartott intenzív erőnléti edzést az egyelőre még szűk keretnek.

Reméljük, az Eb-re készülő focistákra jó hatással lesz a magaslati levegő © MLSZ

Nem árt azonban óvatosan terhelni a magyar futballistákat, hiszen köztudott, hogy a legutóbb világeseményen szereplő nemzeti csapatunk 1986-os mexikói vb-kudarcát éppen az elhibázott felkészüléssel magyarázták. A legendás focisták – tanulva a harminc évvel ezelőtti eseményekből – jó tanácsokkal látták el a jelenlegi válogatott tagjait:

Disztl László

Disztl László

Mexikóban az bizonyosodott be, hogy ugyan mi is megpróbáltuk, nem sikerült fizikálisan megfelelő állapotba kerülnünk. Erre figyeljetek, frissek legyetek, ne terheljétek túl magatokat. Illetve minél több időt töltsetek együtt a pályán kívül is, szervezzetek közös programokat, amik erősítik a csapategységet!

Esterházy Márton

Esterházy Márton
A mi időnkhöz képest sokat változott a sporttudomány. Profi kezekben vagytok, ezen a szinten a felkészülésben aligha követhettek el hibát. A tanácsom csupán annyi, hogy néha – akár még a meccs előtti napon is – igyatok meg egy-egy sört vagy egy kis vörösbort! Ez jó pszichésen és vitamin szempontjából is.

Garaba Imre

Garaba Imre

Azt tanácsolom nektek, hogy ugyanúgy étkezzetek, lazítsatok és készüljetek, mint eddig a szezon során bármikor, a megszokott hétköznapjaitokból ne nagyon zökkenjetek ki! Mintha egy hétvégi bajnokira készülnétek. Ez is csak pár meccs lesz a sokból. Ha így tesztek, nem lesz probléma.

Kiprich József

Kiprich József
Nem lehet végig csak a focira koncentrálni, lazítsatok kicsit, biliárdozzatok, teniszezzetek, mindenki, amit szeret, a lényeg, hogy ezzel is erősítsétek a csapatmorált! Fizikálisan biztos rendben vagytok, butaság lenne most egy alapozást csinálni. Persze azért ne felejtsétek el kielemezni a csoportellenfelek kulcsjátékosait!