Tragédiák

Apa nélkül nőtt fel, megcsalta a felesége: mély depresszióból tért vissza a válogatottba a BL-hős

LM

Létrehozva: 2024.06.20.

Bő két év után visszakerült a szlovén válogatott keretébe Josip Ilicic. A 36 éves szélső az Atalantával remekelt, felesége azonban megcsalta, ami miatt hosszú időre depresszióba zuhant.

Szlovénia 2000 után jutott ki újra az Európa-bajnokságra. A csapat az első csoportmérkőzésén megmutatta, hogy komolyan gondolja a továbbjutási szándékait, a tavalyi elődöntős Dánia ellen rögtön pontot szerzett (1-1). A mai nap folyamán Szerbia ellen próbálná megszerezni a három pontot (15:00, M4 Sport). Az együttesnek nagy segítségére lehet Josip Ilicic, aki elképesztő mélyről, több mint két év után került vissza a szlovének keretébe.

Josip Ilicic élete formájában került súlyos depresszióba Fotó: AFP

A 36 éves futballistának már a gyermekkora sem volt könnyű, egyéves volt, amikor édesapja meghalt a boszniai háború idején – bár az nem tisztázott, hogy harc közben vesztette életét, vagy természetes halált halt. Édesanyja ezután szerény körülmények között, egyedül nevelte fel őt és a bátyját, Igort. Ilicic Olaszországban játszott a Palermóban és a Fiorentinában is, ám az áttörés 2017-ben jött neki, amikor az Atalantához igazolt. Főként a koronavírus időszakában elképesztő formában játszott. 2020-ban, a Valencia otthonában négy gólt szerzett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Magánéletében azonban akkora trauma érte, hogy hirtelen eltűnt a futball térképéről.

Ilicic még 2020 nyarán engedélyt kapott a klubjától arra, hogy hazalátogasson a családjához. A szerettei erről az akciójáról nem tudtak, így amikor benyitott az otthonába, rajtakapta a feleségét, Tina Polonivát egy másik férfival. Ilicic a Paris Saint-Germain elleni BL-negyeddöntőn már nem játszott, miután a történtek hatására depresszióba zuhant. Innentől kezdve már nem tudta azt nyújtani a pályán, amit tudott, 2022-ben két hónap erejéig csapat nélkül volt, végül a szlovén Maribor dobott neki mentőövet.

Az idei szezonban újra össze tudta szedni magát, nyolc gólt és 11 gólpasszt jegyzett a bajnokságban, ami újfent válogatott meghívót ért neki. Visszatérése alkalmával győztes gólt szerzett az Örményország elleni felkészülési találkozón. Ilicic az Eb-n Dánia ellen nem lépett pályára, de Szerbia ellen könnyen lehet, hogy a mérkőzés hajrájában be fog szállni.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek