Kórház FC

Nagy a baj, újabb alapember dőlt ki a magyar válogatottból

LM

Létrehozva: 2023.12.22.

Újabb szerencsétlen sérülés történt a magyar labdarúgó-válogatott háza táján, Kerkez Milos hosszú hetekre kidőlt bokafájdalmak miatt. Ezzel összejött egy komplett kezdőcsapat az idén komoly sérüléseket szenvedő válogatott futballistákból.

Szörnyű dolog történt az angol élvonalban szereplő Bournemouthnál futballozó Kerkez Milossal. A magyar válogatott hátvéd bokája edzésén sérült meg, miután egy szerencsétlen szituációnál csapattársa, Dominic Solanke ráesett. Bár pontos diagnózis még nincs, a rehabilitáció előreláthatólag két hónapig tart, így Kerkez vélhetően február közepén térhet vissza.

Fotó: Török Attila

Kerkez számára azért is jött roppant szerencsétlenül a kényszerpihenő, mert az elmúlt időszakban visszakerült a kezdőcsapatba és formába lendült Angliában. Ráadásul a Bournemouth nagyszerű időszakot él meg, az elmúlt öt bajnokiból négyet megnyert és egy döntetlent ért el, amivel elmozdult a kiesőzónából és már tíz ponttal a jelenleg 18. helyen álló Luton Town előtt van.

A magyar labdarúgó-válogatott alapembereit idén rengeteg sérülés gyötörte, az idén hosszabb kihagyásra kényszerű futballistákból pedig már egy komplett kezdőcsapat összejött.

A kapuban Gulácsi Péter áll, aki majdnem egy évet kihagyott térszalagszakadás miatt, idén szeptemberben lett újra százszázalékosan egészséges. A ötvédős rendszert Fiola Attila, Botka Endre, Willi Orbán, Nagy Zsolt és Kerkez alkotja. A Fehérvár védője az októberi Litvánia elleni találkozón szenvedett bokasérülést, azóta nem lépett pályára. Botka még a szezon elején dőlt ki egy hónapra, Orbán szeptember közepe óta nem bevethető, Nagy pedig öt hónapot hagyott ki térdműtét miatt, szeptember végén tért vissza a Puskás Akadémiához.

A középpálya közepén Kleinheisler László és Schäfer András "robotol", előbbi augusztustól december közepéig, utóbbi májustól november végéig volt kényszerpihenőn. A támadósor Sallai Rolandból, Kalmár Zsoltból és Varga Barnabásból áll. Sallainak október végén volt izomszakadása csakúgy, mint Vargának, Kalmárt pedig december 20-án műtötték meg lágyéktáji sérülés miatt, felépülése több hónapot vesz majd igénybe.

A magyar labdarúgó válogatott idei sérült kezdőcsapata

Gulácsi
Fiola-Botka-Orbán-Nagy-Kerkez
Kleinheisler-Schäfer
Sallai-Varga-Kalmár

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek