VB

Csodát lát a világ, 140 nap múlva kezdődik az atlétikai vb

Létrehozva: 2023.04.01.

Az augusztusi vébén a vendégek eligazodását az a 2500 önkéntes fogja segíteni

 140 nap múlva kezdődik Magyarország történetének legjelentősebb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság, amelyen több mint 2500 önkéntes közreműködik majd. Ennek alkalmából szombaton a BOK Sportcsarnokban megtartották a budapesti vb önkéntes programjának nyitóeseményét.

 A rendezvényen a szervezők és a legfontosabb szereplők jóvoltából az önkéntesek általános képet kaphattak arról, milyen csoda vár rájuk augusztus 19. és 27. között - írja az Origo.

Fotó: Origo

Dr. Perényi Szilvia, az önkéntes képzési program igazgatója kezdte a megnyitót, aki elmondta, 120 önkéntes segédkezett a nyitónap megszervezésében. Köszönjük, hogy itt vagytok, tapsoljátok meg magatokat, ugyanis ezt a teljesítményt kérjük tőletek a vb-n" - mondta a képzési program vezetője, akit Dr. Schmidt Ádám kormánybiztos követett a színpadon.

Bármivel foglalkozol életed során, nincs jobb dolog, mint másoknak segíteni, hiszen szebbé varázsolod a napját és a sajátodét is. Több mint 200 ország több mint 2000 sportolója indul majd a világbajnokságon, több mint 400 ezer szurkoló fog a helyszínen drukkolni és több mint 1 milliárd tv-néző követi majd az eseményeket világszerte - mondta az irányító testület elnöke.

Dr. Schmidt Ádám, Fotó: Origo

"Eljött az ünnepélyes pillanat, ti is ennek a csapatnak a tagjai vagytok mától. Magyarország legnagyobb sporteseménye csak akkor lehet sikeres, ha mindenki több mint 100 százalékot teljesít. Olyan ez, mint egy puzzle, úgy állnak össze a darabkák egységes egésszé, ha mindenki hozzáteszi a magáét" - köszöntötte az önkénteseket Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója.

 

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós kiemelte, számára hatványozottan fontos, hogy ez a világesemény kiemelkedő színvonalat hozzon, és ebben óriási szerepe lesz az önkéntesek munkájának. "Ti lesztek azok, akik ezt a hátteret biztosítani tudjátok, hogy a résztvevők, a sportolók jól érezzék magukat. Azt kívánom, hogy nektek is maradandó élményt adjon ez az esemény, és ti is jól érezzétek magatokat.

Érjétek el, hogy innen mindenki jó érzésekkel távozhasson majd és azt mondhassa, ez volt minden idők legjobb világbajnoksága" - mondta köszöntőbeszédében az irányító testület társelnöke.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek