Sport

Menesztették a Manchester United futballcsapatának edzőjét

szs

Létrehozva: 2021.11.21.

Amiről hetek óta csripelnek a verebek: menesztették a Manchester United futballcsapatának edzőjét, Ole Gunnar Solksjaert.

Olyan végzetes tragédia persze nincs, mivel 7,5 millió font (3,3 milliárd Ft) fájdalomdíj üti Ole Gunnar Solksjaer markát. 

A 48 éves norvég szakvezető játékosként 235 angol bajnokin 91 gólt szerzett a United színeiben, ám trénerként képtelen volt megakadályozni csapata mélyrepülését. Legutóbb a Manchester United riválisa, a Watford odahaza 4-1-re nyert bajnoki meccsen, és emiatt vették Solksjaer fejét.

A szakember a Watforddal vívott meccs végén, a hármas sípszót követően – sejtve végzetét - odasétált a lelátó azon része felé, ahol a United-drukkerek ültek, és tapsolva köszönte meg azt, hogy 2018-as kinevezése óta mindenben támogatták. A portugál focista, Bruno Fernandes Solksjaerhez lépett, és egy olyan mozdulatot tett a kezével, amivel azt jelezte, hogy ők maguk, azaz a labdarúgók a felelősek a botladozásért. A spanyol kapuvédő, David de Gea az öltözőben könnyezett, tudniillik olyannyira kedvelte a trénert. 

Több angol lap ír arról, hogy a másik portugál futballista, Cristiano Ronaldo a háttérből azt javasolta Joe Glazer klubtulajdonosnak, hogy a tehetetlen norvég helyére az ő egykori Real Madrid-trénerét, Zinédine Zidane-t szerződtessék. Ennek az az akadálya, hogy a francia szakember egy kukkot sem beszél angolul, igaz, a múlt héten elkezdte a magolást. A Premier League-ben idény közben kirúgott hatodik szakvezető, Solksjaer leendő utódaként több jelöltet emlegetnek: az északír Brendon Rodgers, továbbá a holland Erik ten Hag, a spanyol Luis Enrique, no meg az a holland Ronald Koeman is szóba jött, aki éppen a minap égett le az FC Barcelonánál. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek