Sport

Megszólalt a Borsnak az ezüstérmes magyar olimpikon édesanyja: így várják haza a család büszkeségét

Bors

Létrehozva: 2021.07.27.

A balatonedericsi nyaralóban izgulták végig Siklósiék a férfi párbajtőrözők olimpiai versenyét. A hajnali kezdéskor még csak a szűk család rágta a körmét a képernyő előtt, aztán jöttek az ismerősök, és maradtak is egészen Gergely ezüstérméig.

Két éve a budapesti világbajnokságon a nemzetközi élmezőnybe aranyéremmel berobbanó, 23 éves versenyző édesanyja, Katalin elárulta, hogy egész nap görcsben volt a gyomra, az izgalomtól egy falat sem ment le a torkán. Az újdonsült ötkarikás ezüstérmes Siklósi Gergely édesanyja Borsnak elmondta, mit érzett, egyáltatán mire emlékezik a vasárnapról.

Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor megcsörrent a telefonom, tudtam, Gergő hív Tokióból mondta meghatódva a mama. – Kiderült, a doppingvizsgálatra várva akadt egy kis ideje, és megérzte, hogy várom, várjuk a hívását. Nem kellett vigasztalni, hiszen érződött a hangján, hogy örül, elégedett az eredménnyel – mondta a boldog anyuka, majd hozzátette – Számukra ez egy megnyert ezüstérem, amit nagyon sokan elfogadnának a világon.

Katalin asszony szerint szépen is vívott a fia és, hogy ez egy második helyet ért, csak hab a tortán.

Az első olimpiáján az ezüstérem várakozáson felüli teljesítmény – ismerte el a mama. – Koccintottunk is az egészségére. Csak huszonhárom éves, sok évig állhat még a páston, így belefér néhány olimpia is a további pályafutásába. 

A boldog mama elmondta, Gergő minden egyes asszója után csörrent a telefonja, vagy érkeztek az üzenetek. Köszöni szépen, hogy olyan sokan szurkoltak a gyereknek, nem is tudja mennyi időre lesz szükségük, hogy megválaszolják az összes. Katalin asszony, arról is beszélt, szeretnék a reptéren köszönteni Gergőt, mert nem tudják, mikor lesz ideje hazamenni Tapolcára.

– Ha egyszer végre hazajön, nem lesz nagy ünneplés, igaz Gergő nem is igényli az ilyen ceremóniát – mondta. – A lényeg, hogy végre együtt legyünk, elmesélje az élményeit és megöleljük, megpusziljuk egymást. Egy ölelés nálunk mindennél többet ér, különösen egy ilyen nehéz időszak után, amely a távolságtartás miatt az emberi kapcsolatokat is átrendezte – mondta az anyuka. és hozzátette.

Gergőnek nincs kimondott kedvenc étele, ezért eldöntöttük, hogy Edericsen egy közös bográcsolással, amit imád Gergő, ünnepelünk. Lecsót főzünk majd, mert azt mindenki szereti.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek