Sport

Európa-bajnoki pótselejtező - Marco Rossi: A Fradi bravúrja nekünk is erőt ad!

K. D.

Létrehozva: 2020.10.08.

Sorsdöntő meccs előtt áll a magyar fociválogatott, amely ha ma legyőzi Bulgáriát az Eb-pótselejtezőn, karnyújtásnyira kerül a részben hazai rendezésű kontinenstornától.

Csak a továbbjutás számít a ma esti bolgárok elleni Eb-pótselejtezőn. A magyar fociválogatott középpályása, Sallai Roland szerint harciasságban fel kell venni riválisukkal a versenyt, és akkor nem lehet gond, mert a játéktudás a mi javunkra dönt.

Célfutballt kell játszanunk, megnyerni a meccset, hogy hazai pályán összecsaphassunk Romániával vagy Izlanddal. Bár nem kedvez nekünk, hogy nem lehetnek ott a meccsen a magyar szurkolók, tudjuk, ha továbbjutunk, akkor átélhetjük drukkereink biztatását a Puskás Arénában – mondta a szófiai indulás előtt Sallai, hozzátéve: bár nagy érvágás Szoboszlai Dominik hiánya, úgy gondolja, vannak olyan játékosok a keretben, akik pótolni tudják a Salzburg középpályását.

Azt viszont nem tudom megmondani, ki lövi majd a szabadrúgásokat. Megharcolunk érte – viccelődött a Freiburg középpályása.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi ki-emelte: a Fradi BL-be jutásából a magyar válogatott is profitálhat.

A siker nemcsak az FTC-játékosait villanyozza fel, hanem a csapattársakat is. Ettől függetlenül nem lesz könnyű meccs. Mindkét csapatnak 50–50 százalék esélye van a továbbjutásra, de előfordulhatnak olyan események is, amelyeket nem lehet kontrollálni – mondta a szövetségi kapitány, aki kiemelte: nem jó, hogy idegenben kell pályára lépnünk, és nem áll rendelkezésre Szoboszlai, de nem keres kifogásokat. – Dominikot nehéz lesz pótolni, de több opciónk is van, hogyan semlegesítsük a hiányát. Az öt cserelehetőség is segíthet. Bízom a játékosaimban, és abban, hogy sikerrel veszik az akadályt.

Megverték a bolgárok volt elnökét

Kórházban ápolják Valentin Mihovot, a bolgár fociszövetség volt elnökét, miután szófiai otthona közelében hárman összeverték. A 66 éves sportvezető nem zárja ki, hogy a bántalmazása összefüggésben van azzal, hogy decemberben új focielnököt választanak az országban.

Kabát fanatikus szurkolókra számít

A korábban a Levszki Szofijában is megforduló Kabát Péter szerint a bolgárok már nem képviselnek olyan erőt, mint korábban, amikor Hriszto Sztoicskov, Kraszimir Balakov vagy Dimitar Berbatov rohamozott. Ettől függetlenül nagy segítség lehet a számukra, hogy fanatikus közönségük előtt lépnek pályára. – Jobb csapat vagyunk, de nem számítok könnyű meccsre – mondta határozottan a Borsnak Kabát. – Kint megtapasztaltam, milyen vehemensek a balkánok, és nemcsak a szurkolókra, hanem a játékosokra is gondolok. Ez okozhat nehézséget Sallaiéknak, de biztos vagyok benne, hogy Marco Rossi kidolgozza majd a nyerő taktikát, és játszhatunk itthon az Eb-re jutásért.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163079_auto_resized.jpg
origo.hu

A legjobb jelenetek András Ferenc filmjeiből

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714066218
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162560_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A feleségem nem akar visszamenni dolgozni, annyira lusta"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147582_auto_resized.jpg
vg.hu

Brit címlapra került a Duna Aszfalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158964_auto_resized.jpg
ripost.hu

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160800_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rafael Nadal ellen játszik: megdöbbent az Alcaraz útján járó csodagyerek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162923_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157001_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a szervezőbizottság szégyene lenne" – Áll a bál Párizsban, nagy a baj az olimpia helyszínén

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja