Sport

Rossi: Minden tőlünk telhetőt megteszünk

K. B.

Létrehozva: 2019.10.10.

Pontért utazott Splitbe a magyar fociválogatott, amely a saját játékát játszva a márciusi győzelem után újabb bravúrra készül a világsztárokkal felálló Horvátország ellen.

Forrás: Végh István

Hatalmas feladat vár a mai selejtezőn a magyar válogatottra, amely nem feltartott kézzel utazott a horvátok otthonába: ismét bravúrra készülnek a világbajnoki ezüstérmes csapat ellen.

– A teljes kerettel két edzésünk volt, ami természetesen nem ideális, de ez nem csak nálunk van így – fogalmazott a Splitbe utazás előtt Marco Rossi szövetségi kapitány. – Ez a két alkalom arra elég volt, hogy átvegyük az alapstratégiát – tette hozzá, megígérve: minden tőlük telhetőt megtesznek majd a pályán.

– Azt nem mondhatjuk, hogy azért me­gyünk, hogy mi domináljunk, de nekünk megvan a saját stílusunk, amit nem szeretnénk megváltoztatni, mert ha csak védekezel egy ilyen csapat ellen, ugyanúgy veszíteni fogsz. Óvatosnak és türelmesnek kell lennünk – mondta Rossi, akinek szintén megfontoltnak kell lennie. Ugyanis a játékvezetői ítéleteket korábban kritizáló olasz szakember honfitársa, Daniele Orsato vezeti majd a meccset.

– Hogy képes leszek-e befogni a számat? Valószínűleg igen – reagált mosolyogva a kapitány. – Az olasz játékvezetők a legjobbak közt vannak Európában. Orsato pedig az egyik legjobb közülük, a csapata hasonló szintet képvisel, úgyhogy kevesebb hibára számítok tőlük, mint a korábbi meccsein­ken.

A sérülések miatt a nemzeti csapatba utólag behívott DAC-középpályás, Vida Máté elárulta, megfelelően felkészültek a horvátokból. Majd a világ­sztár páros, Luka Modric és Ivan Rakitic hatástalanításáról beszélt.

– A középpályán szűken kell vé­dekezni, nem hagyni nekik területeket. Világsztárok, amit elsősorban támadásban érvényesítenek. Nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de nem feltartott kézzel me­gyünk ki a pályára, bármennyire is nehéz feladat lesz, pontot akarunk szerezni – tűzte ki a célt Vida. 

A Fradi exedzője: Nagy küzdők a magyarok

Marijan Vlak három magyar klubcsapatnál is edzősködött (Fradi, Videoton, Vasas), éveken keresztül volt a horvát válogatott pályaedzője, ma pedig egykori klubja, a Dinamo Zagreb játékosmegfigyelő-hálózatának vezetője.
– Naprakész vagyok a magyar fociból, noha ma már egyetlen játékos sem futballozik a válogatottjukban, aki a kezem alatt szerepelt – mondta a Borsnak a szakember. – Rendszeresen járok magyar meccsekre, a Ferencváros nemzetközi találkozóit is a helyszínen láttam, drukkoltam végig. Vlak szerint a horvát szövetség nem véletlenül vitte Splitbe a találkozót, fanatikusak ott a drukkerek, egy nap alatt elfogyott az öszszes jegy. Hallotta, hogy több helyi szurkoló – mivel rossz a viszony a szövetséggel – tényleg a magyarok sikerét szeretné, de szerinte a többség hazafias hangot üt majd meg. Nagy Ádámot nagyra tartja („ha szerencséje lesz, hamarosan az angol élvonalban futballozik majd”), miként egy másik fontos hiányzót, Szoboszlai Dominikot is.
– Azt tanácsolnám neki, maradjon még legalább egy évet Ausztriában, és csak utána váltson. Semmi értelme nem lenne valamelyik nagy csapat kispadján végigülnie az évet. A padon nem lehet fejlődni – szögezte le. A magyarok esélyeiről azt mondta: – Ha Modricék elkapják a fonalat, egyik vendég­csapat sem túl esélyes. Ám a magyarok nagy küzdők. És ez megmutatkozik majd az Eb-részvételért zajló harcban is. Azért szorítok, hogy mellettünk Magyarország legyen a továbbjutó a csoportból.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166160_auto_resized.jpg
origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164008_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166836_auto_resized.jpg
ripost.hu

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164147_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kocsis Máté szerint a háborúellenes kormány buktatása a cél Magyar Péter felépítésével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27486_resized.jpg?avcount=1714180510
origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109512_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714180510
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714180510
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714180510
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/MbHK0r0Iv10062iITpLZRQ2dQRT746_U6zVBrViWQvc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.webp
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UOGmmHhUdtajb5dFldkuMQNaNJDRwpOwKX_ltGwUlMc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.webp
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja