Sport

Gera is felfigyelt Ebedli unokájára

Bors

Létrehozva: 2019.08.13.

A korábbi Fradi-ikon, Ebedli Zoltán Kisvárdán focizó 18 éves unokája, Kovácsréti Márk mindkét eddig eltelt NB I-es fordulóban kezdő volt. Rá­adásul Gera Zoltán szövetségi edző behívta U21-es válogatott keretébe.

Forrás: Facebook

Nagyon büszke az unokájára Ebedli, az egykori fradista labdaművész.

– Az általam edzett FTC U19-es játékosaival büki edzőtáborozáson jártam, a tévé gólösszefoglalójában láttam unokám Paks elleni kezdőjátékosként való debütálását – elevenítette fel a Borsnak a 65 éves Zoli, aki 340 élvonalbeli bajnokin ötven gólt gyártott.

Nyáron a 12-szeres exválogatott a lányával, Márk édesanyjával cserélt eszmét a tinédzserről.

– A srácnak megvan a magához való esze, talán kicsit befelé forduló típus, de ez nem baj – jellemezte unokáját Ebedli. – Miriuta Lászlóval, az edzőjével jó kapcsolatot ápolok, igaz, Márknak nincs szüksége pro­tekcióra.

A Kisvárda képzési igazgatója, Dajka László már akkor hallott a fiúról, mielőtt a vidékiekhez került, későbbi edzőjeként azt tapasztalta, hogy egy jó meccsét követi három gyengébb, de aztán magára talált.

– Miriuta bedobta a mély vízbe, de úgy tűnik, ennek már itt volt az ideje – magyarázta Dajka, aki elárulta, hogy milyen azonosságot, illetve különbsé­get lát a nagypapa és az uno­ka között.

– Ebedli olvasta a futballt, „gógyija” volt hozzá, középpályásként 50-60 méterre odarúgta a labdát, ahová akarta, ha pedig kellett, 18-20-ról a kapuba vágta azt. Kovácsréti inkább afféle „tükörszélső” lehet, beadásai, szabadrúgásai egyre pontosabbak, erőteljesebbek. Csak közhellyel élhetek: a vér nem válik vízzé, Kovácsrétiről sokat hallunk még – zárta gondolatait a képzési igazgató.

Az ügyes fiatalemberre pedig egy másik korábbi Fradi-ikon, Gera is felfigyelt, és meghívta az U21-es válogatottba, amely szeptember 10-én a dánok ellen játszik felkészülési meccset.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek