Sport

Erdélyi sráccal jutott ki Románia

K. B.

Létrehozva: 2019.06.26.

Ötvenhat év után szerepelhet újra olimpián a román U21-es fociválogatott. Az erdélyi Rus Adriánnal a soraiban csoportelsőként jutott elődöntőbe az Európa-bajnokságon.

Forrás: AFP

Történelmet írt Románia, a franciák elleni 0-0-val veretlenül, csoportelsőként jutott tovább, és biztosította be helyét a 2020-as, tokiói ötkarikás játékokon. A Szatmárnémetiben született, magyar állampolgársággal is rendelkező Rus Adrián – aki az elmúlt szezont a Puskás Akadémiától kölcsönben Sepsiszentgyörgyön töltötte – sérüléséből felépülve először lépett pályára a tornán, és a védelem vezére volt.

– Adrián nagyon ügyes srác, aki mindent belead, hogy elérje a céljait. Sérülése előtt is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a válogatottban – mondta a Borsnak a hátvédről korábbi csapattársa, a tavaly ősz óta a Sepsi ügyvezető igazgatójaként ténykedő Hadnagy Attila. – Az egész csapat szurkol neki, büszkék vagyunk rá.

Hozzátette: Adrián nagyon há­lás Magyarországnak, ugyanis pár éve Romániában rejtélyes rosszullétek miatt majdnem le kellett mondania a focikarrierről. Ezért hazánkba, Fehérgyarmatra igazolt, és egy magyar specialista megállapította, minden rendben a szívével, focizhat tovább. Később a Balmazújvárossal az NB I-ben szerepelt, a következô szezonban pedig a Fehérvárt erôsíti, miután tegnap aláírt a bajnoki ezüstérmes csapathoz.

Itt még inkább szem előtt lesz a magyar válogatott számára a 23 éves bekk, aki túlkorosként szerepel az Eb-n.

Az MLSZ a magyar utánpótlásba már hívta, de Rus egyelőre a román csapatot választotta. Ez azonban nem zárja ki, hogy a felnőttek közt majd Magyarországot erősítse.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek