Sport

Kéz és láb nélküli lovagként küzd a Pool

Bors

Létrehozva: 2019.05.07.

Ott tart a Li­verpool, hogy a Mon­thy Pyton Gyalog galopp című filmjének Fekete lovagját idézi. – El az útból, derék ellenlábasom! – mondja Artúr király, miután levágja a lovag karjait, mire az így replikázik: emiatt a karcolás miatt?

A Pool is elvesztette hadereje legjavát, mégis megpróbál 0-3-ról talpra állni. A veszedelmes Szalah, Firmino, Mané hármasból csak az utóbbi egészséges, a brazil középcsatár izomsérülés miatt már az odavágót is ki­hagyta, szombaton pedig megsérült az idei szezonban 26 gólnál járó Szalah is. A Newcastle ellen 3-2-re megnyert bajnokit hord­ágyon fejezte be, s noha saját lábán szállt fel a csapatbuszra, tegnap Jürgen Klopp edző bejelentette: súlyos fejsérülése miatt nem léphet pályára.

Kettősükön kívül sérült Naby Keita is, szóval tényleg úgy tűnik, mintha a vörösök a Fekete lovag kilátástalan elszántságával küzdenének.

Hogy akkor miben bízhatnak? Például abban, amit Pep Guardiola mondott. A bajnoki címért a Poollal versenyző Manchester City menedzsere kijelentette:

– Pályafutásom során két olyan együttessel meccseltem edzőként, amelyikre azt mondtam, hű! Az egyik Luis Enrique Barcelonája volt, elöl a Messi, Suárez, Neymar trióval. A másik ez a Liverpool.

A dicsérő szavakon túl a védelemben bízhat Klopp. Egyfelől, hogy megálljt parancsol Messiéknek a hátsó négyes, másfelől hogy támadásban is olyan hatékony lesz, mint a szezon nagy részében: a Robertson (13 assziszt), Van Dijk (6 gól, 4 assziszt), Matip (1 gól), Trent Alexander-Arnold (1 gól, 13 assziszt) kvartett 38 gólt hozott eddig össze – többet, mint Cristiano Ronaldo az első juvés évében (26 gól, 11 assziszt).

A vörösök a súlyos vérveszteség dacára nem akarnak beletörődni: itt a vég!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek