Sport

Pecaolimpia: Magyarok a világ legjobb horgászai

R. K.

Létrehozva: 2019.02.26.

Az éremtáblázat élén végzett összesítésben a magyar csapat a dél-afrikai horgászvilágjátékokon. A mieink két aranyérmet is szereztek: a nők finom felszereléses típusban, a férfiak feeder kategóriában értek fel a csúcsra.

Nem vitás: a világ legjobb horgászai közé tartoznak a ma­gyarok. A IV. Horgász Világjátékokon – ami a pecások olimpiájának felel meg – valósággal brillíroztak a honfitársaink. A dél-afrikai versenyen összesítésben az éremtáblázat elején végeztek, két aranyat és egy ezüstöt bezsebelve.

– Négy kategóriában indultunk el: a pontyozók nyolcadikok lettek, a csónakos pergetők ezüstöt szereztek, a finom felszereléssel horgászó nők és a feederes, azaz fenekezős férfiak aranyérmet hoztak haza – büszkélkedett a Borsnak a magyar csapat versenyszervezője, Polyák Csaba.

A legtöbb kategóriában volt idő némi felkészülésre, hogy feltérképezzék a versenyzők a terepet, majd jöhetett a megmérettetés. Volt olyan szakág, ahol  fo­lyón versenyeztettek, másoknak tavakon zajlott a küzdelem. A cél egyértelmű volt: minél több halnak kellett a hálóba kerülnie.

– Dél-Afrika vizeiben pontyok, afrikai harcsák, amurok, fekete sügérek, tilápiák és néhány helyi halfaj található. A nők összesen 91 halat akasztottak, a fenekezősök majdnem 50 kiló halat fogtak – újságolta Csaba.

A hölgyek csapatának egy székesfehérvári rendőrnő, Kulcsár Aranka is tagja volt.

– Nem számítottam rá, hogy megnyerjük a vi­lágbajnokságot. A szervezést profi módon oldották meg a rendezők, azonban mi hozzászoktunk, hogy Magyarországon halban gazdagok a vizeink, és jól is lehet őket fogni. Dél-Afrikában voltak ugyan nagy ha­lak, de ezekből ke­vés akadt.

– Sokat tak­tikáztunk, az eu­ró­pai etetőanyagok ugyanis nem váltak be, így végül a helyiek mellett döntöttünk. Négy-öt napnak el kellett telnie, mire összeállt a stratégiánk, és csak szombaton derült ki, hogy működik-e, amit elterveztünk. Szerencsére működött – nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek