Sport

Magyar amerikaifoci-válogatott – Telt házat vonzanak, de ingyen játszanak

Bors

Létrehozva: 2018.10.16.

Forrás: MTI

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az amerikaifutball hazánkban is. A hétvégén rendezték meg a Három Nemzet Kupáját, melyet Ma­gyarország nyert meg. A döntőt Csehország ellen vívták a mieink (23-15), telt ház előtt az Új Hidegkúti Sta­dionban. Hiába az 5200 néző, még mindig rengeteg hátránnyal küzd a sportág hazánkban.

– Nyugodtan hívhatnak őrültnek minket az emberek – magyarázta lapunknak a válogatott és a Budapest Wolves irányítója, a Sport TV szakkommentátorra, Bencsics Márk.

– Profi szinten űzni ezt a sportágat amatőrként is rengeteg időt, energiát igényel. Mi pedig ezért egy forintot sem kapunk. Sőt több klubnál a játékosoknak tagdíjat kell fizetniük, hogy a klub fenn tudjon maradni. Akik itthon űzik ezt a sportágat, azoknak ez szerelem. Hatalmas büszkeséggel tölt el minket, hogy magunkra ölthetjük a címeres mezt. 

Amatőr jellege ellenére a válogatottmeccsek, és egy-egy bajnoki döntő is évről évre egyre több né­zőt vonz. 

– Éppen a válogatottszerepléssel tudjuk leginkább népszerűsíteni itthon az amerikaifocit. Ha a nemzeti csapat jól szerepel, gyorsan és látványosan játszik, akkor megmozgatja az embereket.

Jó ellenfelek ellen kell pályára lépnünk, ami igazi kihívás, nagy küzdelemre késztet minket. Az ilyen rendezvényeken lehet új rajongókat megfogni, és hosszú távon az utánpótlásra támaszkodva szépen lassan építkezni – zárta szavait Márk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek