Sport

Babos Tímea 1,4 milliárdot teniszezett össze, de a könnye is kicsordult, amikor szóba került a múlt - fotó

K. B.

Létrehozva: 2018.07.23.

A párosban világelső Babos Tímea elérte az 5 millió dolláros (1,4 milliárd Ft) pénzdíj-álomhatárt. Pedig volt, hogy egyik napról a másikra éltek a családjával. Ma már rászorulókon is tud segíteni.

Bár nagyon jól hangzik az a hatalmas összeg, amit Babos összeteniszezett pályafutása során, valójában töredéke duzzasztja a bankszámláját. No nem azért, mert annyira szórná a pénzt, a 66 millió forintos fődíjjal járó világbajnoki győzelme után is csak egy pár cipőt vett magának. „Első a siker, aztán a prémium” – vallja Magyarország első számú teniszezőnője, akinek azonban a világelsőséget nem adták ingyen.

– Az edző, a szállás, az utazás mind pénzbe kerül, magamnak szervezek mindent – mondta Babos, aki egy-egy versenyhelyszínen még főzni is magára szokott. De sokáig csak grillcsirke és koktélparadicsom volt a mindennapi menü, az étterembe járás fel sem vetődött. – Éveken keresztül egyik napról a másikra éltünk édesapámmal és a nővéremmel a versenyek helyszínén, hogy minél olcsóbban hozzunk ki egy-egy tornát – tette hozzá.

Elmondása szerint szüleinek azonban így is évi 20-25 millió forintba került a pályafutása, amely kezd kifizetődni. Már saját gyémántja is van. Bár nem méregdrága ékszer formájában, hanem a világelsőknek járó trófeába helyezve, a monogramjával ellátva, ahogy minden teniszezőnek, aki valaha vezette a ranglistát.

Babosnak már rendszeres jótékonykodásra is futja a pénzéből, amivel viszont nem szeret büszkélkedni.

– Ennek nem feltétlenül a nyilvánosság előtt a helye, de szívesen adok a rászorulóknak. Nem felejtem el, honnan jöttem – mondta könnyek között kitörve Babos, aki legutóbbi felajánlásával szülővárosa, Sopron kórházának segített a beteg gyermekek gyógyításában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek