Sport

Okostelefonnal fotózik Rejtő Ildikó

Füredi

Létrehozva: 2017.06.26.

Nem csak kiváltsággal jár, ha valaki a Nemzet Sportolója: példaképként kell élnie. Rejtő Ildikó 80 éves, de maradéktalanul megfelel ennek.

Heteken át tartott Rejtő Ildikó kétszeres olimpiai bajnok tőrvívó 80. születésnapi köszöntése. Újpest, a MOB és a családtagok után a olimpiai bajnok csapattársai ünnepelték meg a klasszist, aki véletlenül, pontosabban vele született betegsége okán lett vívó.

– Kertész akartam lenni, de anyukám lebeszélt erről, mondván, a gerincferdülésemnek nem tenne jót a hajolgatás. A növényimádatom azonban a mai napig megmaradt, rengeteg virágom van, emellett fügét, ribizlit és minden mást nevelek, gondozok – mondja az öt olimpián részt vett, és mindegyikről éremmel hazatérő Rejtő Ildikó, akinek korát meghazudtoló állapotáról az is tanúskodik, hogy remekül kezeli a számítógépet.

– Mindig érdekeltek az újdonságok, 15 éve elvégeztem egy tanfolyamot, hogy tartsam a lépést a világgal. Ha megakadtam, a lányom segített. Nem csak levelezésre használom az internetet, hanem keresztrejtvény-fejtéshez, sőt recepteket is keresek rajta. Szeretek sütni-főzni, a sárgarépát szinte mindenhez felhasználom, nagyon egészséges zöldség – említi a Nemzet Sportolója, akinek okostelefonja is van, azzal rengeteg fotót készített.

– A május végi veterán vívó Eb-n ugyan már nem léptem pástra – magyarázza a korábban a veteránok között is világ- és Európa-bajnoki címet szerzett Ildikó –, de elkísértem barátnőmet, egykori csapattársamat, Sákovicsné Dömölky Lídiát. Róla is szívesen készítettem több fotót.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek