Sport

Betegség után is csodát tettek az olimpián

Bors

2016. augusztus 17. szerda 09:15

Rióban nem csak azoknak termett babér, akik kicsattannak az egészségtől. Krónikus betegséggel küzdők, nagy sérülésekből felépülő versenyzők is bizonyítottak az olimpián.

Forrás: Reuters

William Fox-Pitt

A 47 éves brit lovasversenyző ugyan nem nyert érmet – korábban háromszor állt dobogón –, de így is végtelenül boldog, hiszen már az maga a csoda volt, hogy ott lehetett Rióban. Tíz hónapja ugyanis olyan súlyosan megsérült, amikor leesett a lováról egy versenyen, hogy két hétig feküdt kómában, azt követően átmenetileg vak volt, majd kettős látása lett. Ezek ismeretében tényleg döbbenet, hogy eljutott Rióig.

Annemiek van Vleuten

A holland kerékpáros az élről esett ki a női országúti kerékpáros versenyből, miután egy hatalmasat bukott, emiatt is aggódni kellett az egészségéért, de 2011-ben egész más jellegű gondok voltak vele. Olyannyira súlyosbodott az anorexiája, hogy abba kellett hagynia a versenyzést. Most már jól van, persze csak akkor, ha nem esik egy hatalmasat.

Siobhan-Marie O’Connor

A brit úszónő krónikus bélgyulladásban szenved, aminek következtében kevésbé terhelhető, mivel a táplálék felszívódása nem olyan hatékony, gyakrabban betegeskedik. De egy megfelelő diétával ügyesen karban tudja tartani magát, aminek köszönhetően olyan jó állapotban van, hogy a kőkemény úszóversenyeken is megállja a helyét. A 21 éves, roppant csinos Siobhan Rióban Hosszú Katinka mögött 200 vegyesen lett ezüstérmes.

Chris Mears (jobbra)

A 23 éves műugró párosban nyert olimpiát 3 méteren, de valójában nála már az csoda, hogy tud versenyezni. Hét éve ugyanis egy vírusos megbetegedés szövődményeként megnagyobbodott és megrepedt a lépe: olyan sok vért vesztett, hogy öt százalékot adtak neki a túlélésre, 3 napig kómában feküdt. De ő nem csak, hogy felgyógyult, de az orvosi javaslat ellenére visszatért.

Kathleen Baker

Kathleen is Hosszú Katinkától kapott ki, mint Siobhan, csak ő 100 háton lett második. A 19 éves amerikai úszó betegsége nagyon hasonlít a brit lányéhoz, de neki súlyosabb baja van: Crohn-betegségben szenved, amely szintén az emésztőrendszer krónikus gyulladását jelenti. Kathleen éppen a betegség miatt vállalt “csak” egy számot Rióban, hiszen nem lehet annyira terhelni, mint másokat.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

ripost.hu

Még az orvos is elsápadt, amikor meglátta, mi van a férfi fülében

life.hu

Dupla bundájával lett az internet sztárja a jetimacska - Galéria

magyarnemzet.hu

Mozgáskorlátozottak helyén parkolt a főpolgármester szolgálati autója

kemma.hu

Helyszíni fotók: két autó karambolozott Esztergomban

origo.hu

A Sony saját fejlesztői kardoskodtak a PC mellett

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

borsonline.hu

"A lányommal akarok lenni" - öngyilkosságot kísérelt meg az édesanya, miután elvesztette gyermekét

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor

origo.hu

Telitalálat volt a hatos lottón is