Sport

Vége: mindenki kihátrált Kiss László mögül

Bors

2016. május 10. kedd 09:15

<p>Szinte már biztos, hogy Kiss nevét elhagyják a százhalombattai uszodáról.</p>

A halottnak mondott áldozat, Takáts Zsuzsanna interjúja az RTL Klubon alapvetően helyezte más megvilágításba Kiss László erőszakos nemi közösülési ügyét. Most már ugyanis azok is kihátráltak a kapitány mögül, akik eddig fenntartásokkal kezelték a történteket. 

A százhalombattai képviselő-testületben például eddig csak fontolgatták, mi legyen Kiss díszpolgári címével, illetőleg a városi uszodával, amely a nevét viseli, de most már valószínűleg mindkettőtől megfosztják.

– Eddig is fenntartásokkal kezeltem Kissék megnyilatkozásait, és nem tetszett, ahogy relativizált, de a szombati események ennek a végére is pontot tettek. Ez egy sakk-matt helyzet. Remélem, a százhalombattai képviselő-testület a díszpolgári cím visszavonása, illetve az uszoda nevének megváltoztatása mellett dönt – nyilatkozta Nagy Balázs fideszes önkormányzati képviselő. Közben az uszodánál aktivisták már le is takarták Kiss nevét egy lepedővel.

A lemondott korábbi szövetségi úszókapitány eddig azzal védekezett, hogy koncepciós per áldozata volt, és perújrafelvételt kezdeményez. Ügyvédje, Bánáti János a múlt héten ki is kérte a levéltárból az 1961-es ügy aktáit, ám Zsuzsanna nyilatkozata  után kétséges, van-e bármi értelme Kissnek és társainak – Lantos Lászlónak és Várszegi Lajosnak – saját igazuk mellett kardoskodniuk.

– Nem lesz könnyű dolga – mondta a Népszabadságnak az úszókat egykor kihallgató rendőrtiszt, Martinkó Károly, aki elmondta, semmilyen pressziót nem gyakoroltak a tanúkra a kihallgatás során, hiába próbált ezzel érvelni a védelem. 

Papp: Nem ez volt az első

– El tudom képzelni, hogy ötvenöt év távlatából valóban nem emlékszik, milyen indokkal csalták be abba a helyiségbe, ahol az erőszak történt. És ne feledjük, milyen trauma érte – mondta a Borsnak Papp Gergő, az RTL Klub riportere, aki az interjút készítette Zsuzsannával.

Papp szerint az asszony esete nem volt egyedi, amit alátámaszt, hogy a periratban is szerepel egy másik áldozat. A fiatal, jó kiállású úszók alighanem tényleg sok lányt megkaphattak, bizonyára voltak olyanok, akik valóban könnyen adták magukat – Gergő szerint egyikükre utalhatott például Aczél Endre –, de ha kellett, erőszakot alkalmaztak. – Az a benyomásom, hogy élsportolóként azt hitték, ők ezt is megtehetik. Diliből, mint egy banda balhéból erőszakoskodtak, hatalomfitogtatás volt ez részükről. 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

origo.hu

Egy különös nő, aki az egyik férfiből kisfiút csinál, a másikat a halálba kergeti

vaol.hu

Hatalmas rendőri készültség Szentpéterfa határában: a TEK is kivonult a helyszínre - fotók

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

nemzetisport.hu

NBA: Gobert visszatért, a Jazz ellensúlyozta Jokics bravúrját

vg.hu

Bejelentést tett Hosszú Katinka

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

borsonline.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

origo.hu

Állóra büntetőfékezett a havas úton, ki akart szállni balhézni, azonnal jött a drága büntetés - videó

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor