Sport

Az MLSZ-t nem zavarták a lila petárdák

Bors

2016. május 8. vasárnap 20:30

Forrás: Czerkl Gábor

Fantasztikus hangulat volt a budapesti Groupama Arénában az Újpest–FTC Magyar Kupa-döntőn: látványosan durrogtak a lila petárdák a zöldek ősi fészkében, az Üllői úton. Ahhoz képest, hogy a pirotechnikai eszközöket már száműzték a lelátókról, többtucatnyi is robbant a nézőtéren. Nem mintha ezzel olyan nagy gond lenne, a Fradi-szurkolóknak is csak az volt a baja ezzel, hogy a petár­dák lilán füstöltek. Mindenesetre szurkolói kártya ide vagy oda, az őrök éberségét valahogy kijátszották a drukkerek, és rendesen durrogtattak. Da vajon ezúttal az MLSZ – a kupadöntő rendezője lévén – most saját magát fogja megbüntetni?

– Ahhoz képest, hogy több sajtóorgánum – többek között a Bors is – csatateret és háborút vizionált az Üllői út környékére, csendben és rendben ment le a telt házas kupadöntő – mondta Sípos Jenő, az MLSZ sajtófőnöke. – A meccs biztosítását végző rendőrparancsnok is arról számolt be, hogy rendben ment minden, a drukkerek normális körülmények között tudtak hazautazni a BKK járatain. Kétségtelen, a döntő alatt felrobbant néhány petárda, az ellenőri jelentések tanulmányozása után döntünk arról, mit kell lépnünk. Mellesleg ez a meccs a futball igazi ünnepe volt, kár most a kákán is csomót keresni.

A Ferencváros egyébként Gera Zoltán góljával 1-0-ra győzött, és ezzel huszonkettedszer nyerte meg a Magyar Kupát. A zöld-fehérek 2004 után tudtak duplázni. A győztes 100, a vesztes 25 millió forintot kapott.

Gera negyedszer kupagyőztes

Gera Zoltán 2003, 2004 és 2015 után negyedik kupagyőzelmét ünnepelhette. Nem csoda, hogy a veterán, 37 éves futballista talán még a többieknél is jobban örült.

– Annak ellenére, hogy én szereztem a győztes találatot, ezzel nem vittem véghez valamilyen hatalmas dolgot, próbáltam hozzátenni én is a csapat játékához, szerencsére ez most sikerült. Jó volt ez a szezon, bírtam a heti két meccset sérülés nélkül. Sok mindent alárendelek a futballnak, profi módon élek, nagyszerű kezekben vagyok, figyelnek rám, hogy mennyit edzek. Minden passzolt ebben a szezonban, kiváló döntés volt hazajönnöm.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Félbeszakadt egy focimeccs Sevillában, mert egy rúddal fejbe dobták az egyik játékost

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 16.: A Bika kimondja, amit gondol, a Halak bizonyít vasárnap

origo.hu

Bekanyarodott a busz a száguldó robogós elé, ami ezután történt, olyan egyszer van az életben - videó

hirtv.hu

Visszalépett az ellenzéki előválasztás egyik győztes jelöltje

kisalfold.hu

Meseházikó, nyugalommal, csodakilátással Tényőn

origo.hu

A kamerákat és a GPS-t is kihagyták ebből a mobilból, a magánszférára tekintettel

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A portugálok ellen nem hibázhatunk – Sipos

vg.hu

Komoly sokk érte
 a szerb áramszektort

mandiner.hu

Aki parizerrel akar kormányt váltani – Jakab Péter portréja

ripost.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

ripost.hu

Először szólalt meg Eva Rezesova szabadulása óta: "a mai napig bűntudatom van"

origo.hu

Kik a pornóipar legújabb sztárjai?