Sport

Kárász Anna: világbajnok leszek!

T. R.

2015. július 30. csütörtök 09:15

Sokan nem merik kimondani nagy álmukat egy-egy világverseny előtt. Kárász Anna nem kertel: ő az egyes diadalára vágyik a közelgő kajak-vb-n.

Nemrég még Kozák Danutát ünnepelte a sporttársadalom mint az új kajakkirálynőt, hiszen évekig övé volt az 500 méteres egyes a világbajnokságokon. Most új nevet kell megtanulniuk a sportrajongóknak: Kárász Anna viszi el az 500 egyest az augusztusi vb-n.

Anna csodaszép, mosolygós, kedves arcú, szelíd lány, akiből nem nézné ki az ember, hogy ilyen kőkemény sportágban bizonyít. Aztán amikor vágyairól, álmairól beszél, kikerekedik az ember szeme: Anna nemcsak gyönyörű nő és jó sportoló, de rendkívül bölcs és okos is. Februárban végzett a szegedi egyetem közgáz szakán, ősszel az angol felsőfokú nyelvvizsgára készül, de a későbbiekben is tovább akar még tanulni.

– Egyfelől úgy gondolom, hogy most azért jött ki a lépés és tudtam nyerni a válogatókon, s ezzel elvinni az 500 egyest, mert végre csak a kajakra tudtam összpontosítani, mivel végeztem az egyetemen. Ezenfelül mentálisan és fizikálisan is beértem, és sokat segített edzőm, Kovács László türelme, tudása, tapasztalata – mondja Anna. – Másfelől viszont azt gondolom, hogy összességében jót tesz az embernek, ha nem csak egy dologra teszi fel az életét, ezért akarok még ezt követően is tanulni.

Azzal, hogy végzett az egyetemen, újra kinyílt számára a világ, megint jut ideje a barátaira, moziba jár, végre nem csak tankönyvet olvas, hétvégén pedig a Forma–1-es Magyar Nagydíjat a helyszínen nézte meg. Ha azonban a kajak úgy kívánja, megint mindent félre tud tenni, így lesz a vb közeledtével is.

– A szüleimtől tanultam, hogy nem csak a sport, hanem a tanulás is fontos, én mindig minden percemet beosztom, nagyon tudatosan élek – folytatja. – Azt pedig apukámtól tanultam, hogy ha az ember egy nagyon fontos dolgot csinál, például versenyez, akkor mindent kizár. A sok munkán és tapasztalaton kívül ez segített az idén, és ki tudtam végre vívni a felnőttek között is az egyes indulási jogot a vb-n. Általában azt mondja az ember a nagy versenyek előtt, hogy ha kihozza magából a maximumot, akkor már elégedett. Én nem félek kimondani: világbajnok akarok lenni egyesben!

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

Az életükkel játszanak az idősek - Valós veszélyt jelentenek az illegális otthonok

metropol.hu

Borzalmas dráma Újpesten, meghalt egy 7 éves kisfiú a benzinkúton

origo.hu

Macskák, akik a rejtőzködés nagymesterei

mandiner.hu

Megtört és bevallotta tettét a Futórózsa utcai gyilkos

vaol.hu

Pintér Sándor reagált: a rendőrök tudják, hogy ki lövöldözött Szentpéterfánál, üzent is neki

origo.hu

Az előfizetők kárára módosított volna szerződést a Telenor, közbelépett a Médiahatóság

nemzetisport.hu

Newcastle: Balotelli a célkeresztben! Ő lehet a csapat megmentője?

vg.hu

Világrekorder híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Megijedt a gyalogos a locsolóautótól a zebrán, iszonyatos vége lett, hogy visszafordult

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!