Sport

100 millióba fáj Michelisz Hondájának kikalapálása

csb

Létrehozva: 2013.11.21.

Hiába ért véget a túraautó-vb, a Zengő Motorsportnak még van izgulni valója. Kérdés ugyanis, Michelisz Norbert Makaóban összetört versenygépét mennyiért tudják helyrepofozni.

Ugyan a szabályváltozások miatt jövőre már nem használta volna Michelisz az autóját, a rommá tört gépet helyre kell pofozni, ami 200-300 ezer euróba (60-90 millió Ft) kerülhet.

– Több százezer eurós kár keletkezett Norbi autójában – mondta Zengő Zoltán tulajdonos-csapatvezető. – Mivel béreltük a Hondát, úgy kell visszaadnunk, hogy visszaállítjuk az eredeti állapotát, ami nem lesz könnyű feladat, hiszen rengeteg minden megsérült benne.

– Abban bízom, két-háromszáz-ezer euróból sikerül majd helyrepofozni, mert ha a teljes értékét, a nyolcszázezer eurót, azaz kétszáznegyvenmillió forintot kellene kifizetnünk, az igencsak hazavágná a csapatunkat. Michelisz Norbertet is megviselte, hogy ennyire összetört a kocsija.

– Makaóban még nem tudtam igazán örülni a vb-helyezésemnek, annyira sajnáltam az autót, de most már büszke vagyok erre a hatodik helyre – mondta Michelisz. – Úgy vágtam neki az idénynek, jó, ha a végére beérjük a gyári Hondákat, ehhez képest már a hungaroringi versenytől partiban voltam velük, sőt többször előfordult, hogy én voltam a márka legeredményesebb pilótája. Szóval szakmailag előreléptem, még akkor is, ha ez a vb-helyezésben nem mutatkozik meg.

Michelisz elárulta: már alig várja a folytatást, s ha a Honda legalább annyira versenyképes autót épít, mint az idén, akkor 2014-ben már a dobogót célozza meg. csb 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek