Sport

21 testvére van a 400-as futónak

Létrehozva: 2013.08.18.

Francena McCorory tagja a 4x400-as amerikai váltónak. A 24 éves futónak 21 testvére és számos más családtagja drukkol a moszkvai vb-n.

Francena McCorory története mesébe illő. Gyerekként utált futni, de iskolai tanára felfedezte benne a tehetséget, és nem hagyta annyiban a dolgot, folyamatosan ösztönözte a kislányt, hogy készüljön rendesen. Francena a versenyek előtt a wc-ben bőgött, aztán ahogy jöttek az eredmények, megszerette az atlétikát.

Keresztanyja, Cantrese Pace-Pierce, keresztapja, Maurice Piece azóta is foglalkozik vele, és versenyeire elkíséri édesanyja, Gloria is. Akinek persze nem sok ideje van lányára, hiszen nyolc gyermeket szült Francena apjának, akinek sok más feleségétől még további 13 gyermeke van, vagyis összesen 22 gyermek édesapja.

– Apám nem vesz részt az életemben – mondja Francena –, azt sem tudom, hány felesége volt. Mi vagyunk az utolsó nyolc gyereke, a korábbi kapcsolataiból születettek közül a legidősebb bátyám 34, a legidősebb nővérem 30 éves. El lehet képzelni, milyen élete volt anyámnak, szerencse, hogy velem nem kellett sokat bajlódnia. Egyrészt azért, mert az atlétika a kezdeti szenvedések ellenére hamar vigaszt nyújtott, másrészt sokat segítettek a keresztszüleim, harmadrészt mélyen istenhívő vagyok. 

Francena már 19 évesen országos csúcsot futott 400 méteren, 22 évesen tagja volt a vb-t nyert váltónak, tavaly pedig olimpiát nyert a nagy négyes tagjaként. Idén is az arany volt a cél (ezüst lett belőle), hogy aztán legyen miről mesélnie a nehéz sorsú gyerekeknek, ebben a kampányban évek óta részt vesz a futó.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek