Sport

Benkó Réka újra fegyverben

jk

Létrehozva: 2013.07.18.

Tavaly elege lett a vívásból Benkó Rékának, miután nem jutott ki az olimpiára. Négy hónapig nem fogott kardot a kezébe a csinos vívónő, de aztán meggondolta magát.

Ahhoz képest, hogy tavaly nyáron – alig 23 évesen – még abba akarta hagyni az aktív sportolást, igen szorgosan készül az augusztusi budapesti vb-re Benkó Réka.

Tavaly nyár közepétől négy hónapig a gödöllői vívóterem felé sem nézett, ám amikor ősszel végre elszánta rá magát, hogy hazavigye a felszerelését, rájött: túlságosan sokat kapott a sportágtól ahhoz, hogy kiszálljon.

– Nagyon csalódott voltam, mert nem sikerült kijutnom az olimpiára, ezért hagytam abba – mondta Réka, aki – talán a fotó kedvéért –, még műszempillával is felfegyverkezett a kard mellett.

Igaz, az angol válogatott meghívásának köszönhetően ott lehetett a londoni játékokon, de csak a lelátón tapsolhatott Szilágyi Áron győzelmének.

– Környezetvédelmi mérnöki végzettségem van, ezért a gödöllői városüzemeltetésnél kezdtem dolgozni. Minden szép és jó volt egészen addig, amíg a hosszú szünet után újra lementem a vívóterembe. Rájöttem, hogy hiányoznak az edzések, az öltöző és a pástok levegője, a versenyek…

S hogy mennyire hiányzott neki a vívás, azt jól mutatja, hogy a négy hónapos kihagyás ellenére tavaly decemberben megvédte országos kardbajnoki címét. Innen pedig már egyenes út vezetett vissza a válogatottba és a budapesti világbajnokságra. A vb-eredmény még bizonytalan, ám már a rajt előtt elkönyvelhetett egy sikert: az index.hu által indított szavazáson – egyelőre – a második helyen áll a magyar vívónők szépségversenyén…
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek