Sport

Luiz Adriano nagy ívben tett a fair playre

S. T. R.

2012. november 22. csütörtök 16:15

Fittyet hányva a sportszerűségre és az íratlan szabályokra, lecsapott a Nordsjaellandnak járó labdára, s a dermedten álló védelem mellett vérlázító gólt rúgott Luiz Adriano, a Sahtar focistája.

Ahelyett, hogy a három gólja miatt ünnepelnék, erkölcstelenséggel és tahósággal vádolják Luiz Adrianót, a donecki futballcsapat brazil csatárát. Az első vendégtalálat tudniillik ritkán látható sportszerűtlen körülmények közt született: egy ütközést követően – a labdarúgás íratlan szabályai szerint – a házigazda dánoknak járt volna játékvezetői labda, ám Adriano lecsapott rá, kicselezte a kapust, és a Nordsjaelland hálójába gurított.

– Ha banditáknak nem is nevezném őket, az biztos, hogy néhány játékosuk és az edzőjük minden erkölcsöt nélkülöz – dühöngött Kasper Hjulmand, a hazaiak szakvezetője. A túloldalon Mircea Lucescu érdekes verzióval állt elő.

– Luiz azt mondta, ösztönösen cselekedett, rástartolt a labdára, és berúgta – magyarázta a román tréner. – Sajnálom a történteket, különösen azért, mert az egyenlítés után azonnal hagytuk volna, hogy gólt szerezzen az ellenfél, ám az egyik játékosom, Tarasz Sztyepanenko nem értette meg az utasításainkat.
Lucescu egyébiránt heves rohamot intézett egy újságíró ellen, aki az iránt érdeklődött, megbünteti-e a „lesipuskás” brazilt.

– Focizott maga valaha is, hogy ilyen kérdést tesz fel nekem? – vágott vissza az edző. Ha nem is ennyire pimasz, mégis hasonló szituáció játszódott le idén májusban a Lilleström–Brann norvég bajnoki meccsen, amikor a vendégek vissza akarták adni a labdát egy sérülés után, de Eric Mjelde ívelése után a labda átpattant a kapus fölött. Kompenzálás gyanánt a bergeniek leálltak, és hagyták őket gólt lőni…

– Szerintem a játékvezető is ledöbbent – vélekedett Luiz Adriano megmozdulásáról Arany Tamás korábbi NB I-es bíró. – Az új szabályok értelmében a játékvezetői labda közvetlenül nem juttatható a kapuba, ­Dá­niában azonban „indításból” született a találat. Sportszerűtlenségért elméletileg elvehető a gól, ám ebben az esetben valójában tehetetlen a bíró. 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Légiósok: Schäfer András ehhez a Bundesliga-csapathoz kerülhet – NS-infó

she.life.hu

Amire minden nő rájön egy idő után: egy férfit sem lehet megváltoztatni

boon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

Játékosoknak szánt egérrel jelentkezett a Xiaomi

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Ljubomir Vranjest menesztették a szlovének

vg.hu

A korlátozások többségét eltörli Anglia

borsonline.hu

Csepregi Éva: „Ilyenkor egy anyát nem lehet megállítani, a szívem romokban hevert”

hirtv.hu

Meghalt egy 7 éves kisfiú egy születésnapi tortázás után

mandiner.hu

Megtört és bevallotta tettét a Futórózsa utcai gyilkos

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó