Ezt a sajttortát könnyebb lemozogni, mint a hagyományost!
Napjaink egyik sztár desszertje a sajttorta. A kellemesen ropogós kekszrétegre halmozott sajtkrém, tetején valamilyen domináns ízzel, gyümölccsel, karamellel, csokoládéval ellenállhatatlan!
De ez a csábítás is, mint minden sütemény, igen hirtelen felemeli a vércukorszintet – legalábbis a hagyományos módon elkészített sajttorta. Ma már azonban találhatunk alternatívát a cukor- és fehérlisztmentes változatra is, csak keresni kell, méghozzá az Update1 boltokban.
– Személyes kedvencem az epres sajttorta, és ebből egy szelet is a süteményválaszték favoritja lett. A sajttorta alját képező vékony linzerlap 50 százalékkal csökkentett szénhidráttartalmú lisztből készül. A hozzáadott cukor nélkül sült, jókora szelet krémes sajttorta tetejét vastag eperréteg takarja, ami savanykás-gyümölcsös zamatával kiegészíti a sajt krémes, egyedi ízét – magyarázta Schobert Norbi.
Egy jegeskávé, latte vagy egy limonádé mellé kellemes nyári desszert. Frissítő, nem telít el, de kielégíti a nassolási vágyat, és jó érzés, hogy kevesebbet kell mozogni, hogy ledolgozzuk!