Sokszínű protein- és tojásfehérjedús újévi diéta

Sokszínű protein- és tojásfehérjedús újévi diéta

tojásfehérje
PUBLIKÁLÁS: 2023. január 09. 13:21
Januárban kezdünk a legtöbben bele mind sport, mind étkezés terén valami újba. A lendület gyakran csak pár hétig, esetleg hónapig visz bennünket, jobb esetben azonban sikeres életmódváltást viszünk véghez.

Januárban kezdünk a legtöbben bele mind sport, mind étkezés terén valami újba. A lendület gyakran csak pár hétig, esetleg hónapig visz bennünket, jobb esetben azonban sikeres életmódváltást viszünk véghez.

Ennek elengedhetetlen eleme a rendszeres sport és természetesen a mérsékelt kalóriatartalmú, proteindús étrend. Ez utóbbiban talán a legnagyobb kihívást a változatos, variálható ízvilágú ételek beszerzése, elkészítése jelenti, de azért elmondható, hogy évről évre ebben is számos termék jelenik meg, ilyenek a tojásfehérje alapú ToTu termékek is.

Foto:ToTu

- Ma már a tojásfehérje nem csak a tükörtojás vagy a rántotta összetevője lehet, hanem a tejtermékekhez - mint a túró, tejföl - hasonlóan, illetve azok alternatívájaként rengeteg étel alapjai is.

Ezeket a termékeket a tejmentesen táplálkozóknak, mint a tejfehérje-allergiások és laktózérzékenyek fejlesztettük ki. Ugyanakkor mivel a tojásfehérje se szénhidrátot, se zsírt nem tartalmaz, a belőlük elkészített túró-, sajtkrém-, tejföl-, tej-helyettesítők kiválóan beilleszthetőek az alacsony kalóriatartalmú vagy akár keto étrendekbe is.

A tojásfehérje egyébként például műbélben, szeletelhető formában is megvásárolható ma már, amiből néhány szelet a szendvicsfeltétek egyik legegészségesebb formája lehet - mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

Az új, innovatív tojásfehérje termékekkel ráadásul olyan tejmentes finomságokat is az asztalunkra varázsolhatunk, mint a „tojásfehérje-mozzarella”. Ugye, hogy ma már nem is akkora kihívás ez a fehérjedús életforma!?

FOto:ToTu

A„tojásfehérje-mozzarella” elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkgToTu Rögös
  • 20 dkgToTu Krém
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál citromlé
  • 15 dkg kókuszolaj
  • 2-3 összezúzott fokhagymagerezd
  • 3-4 evőkanál apróra vágott medvehagyma (snidling, újhagyma zöldje vagy akár vegyesen)
  • 2 dl forró víz
  • 2 dkg por zselatin vagy 12 lap

A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a medvehagyma kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a medvehagymát. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.Amennyiben kimarad a zselatin a receptből, akkor remek szendvicskrém lesz a végeredmény.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.