A cukorbetegséget akár meg is előzheted. A siker érdekében fogyassz minél többet olyan ételekből, melyek természetes módon tartják kordában a vércukrodat.
Áfonya
Az áfonyát méltán tartjuk számon az egyik legegészségesebb szuper ételként, hiszen magas az antioxidáns tartalma. A benne található bioaktív összetevők csökkentik az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyét így érdemes olyan sokszor elmajszolni, ahányszor csak teheted.
Olívaolaj
Az olívaolaj segít csökkenteni az éhségérzetet, így megakadályozza, hogy túledd magadat. Emellett a benne található telítetlen zsírok segítenek leküzdeni a hasi zsírpárnákat is. Ám, ami a legfontosabb, hogy az áfonyához hasonlóan, az olívaolaj is csökkenti az inzulinrezisztencia kialakulásának kockázatát. Tedd salátákra, de akár süthetsz is vele.
Cseresznye
A cseresznyében nagy mennyiségben megtalálható az úgynevezett anthocyanin antioxidáns, ami akár ötven százalékkal is képes csökkenteni az inzulintermelést. Csökkenti emellett még a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is. A cseresznye mindezen túl erős vízhajtó, és a magas rost tartalma is kiváló hatással van az emésztésre.
Avokádó
Az avokádóban található telítetlen zsírsavak lelassítják a cukor bekerülését a véráramba, és csökkentik az inzulin termelést a szervezetben. Az avokádó ráadásul béta-szitoszterint is tartalmaz, amely jó hatással van a vérkeringésre, és erősíti a szívizmokat. Készíthetsz belőle salátát, de akár salátaöntetet is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.